AKTÜEL: Meteoroloji’den İstanbul hava durumu açıklaması

Haftanın ilk günü meteorolojiden gelen son açıklamalara göre İstanbul ve çevresinde yağış görünmüyor. Peki bugün hava durumu nasıl? İşte İstanbul’da hava durumu ve son tahminler. Yapılan son değerlendirmelere göre; Rize ve Artvin çevrelerinin aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarında yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde Sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Hava sıcaklığı: Önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
Rüzgar: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
Buzlanma ve don uyarısı: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Sis uyarısı: Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
İstanbul: Parçalı bulutlu 12, İzmir: Az bulutlu 14, Antalya: Parçalı ve az bulutlu 18, Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 0, Samsun: Parçalı bulutlu 13, Erzurum: Parçalı bulutlu -4 ve Gaziantep: Parçalı ve az bulutlu 12.