SİYASET: Kılıçdaroğlu: ‘Özelliği insanlığı kucaklamasıdır’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mevlana’nın 742’nci ölüm yıldönümü nedeniyle geldiği Konya’da Mevlana Müzesi’ni ziyaret edip, dua etti. Kent merkezi girişinde partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, Mevlana Müzesini ziyaret edip, Müze Müdür Yusuf Benli’den eserler hakkında bilgi aldı.
Mevlana’nın sandukası başında dua eden Kılıçdaroğlu daha sonra İstanbul’un 16 Mart 1920’de işgalini Ankara’da bulunan Mustafa Kemal Atatürk’e telgrafla bildiren, bu nedende Telgrafçı Hamdi Bey olarak bilinen Ahmet Hamdi Mortonaltı’nın mezarını ziyaret edip, dua etti.
Kılıçdaroğlu, daha sonra partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, binanın altında bulunan esnafla selamlaşıp, sohbet ederek il binasına çıktı. Kılıçdaroğlu, ziyarette partisinin gençlik kolları tarafından 67’nci doğum günü nedeniyle hazırlanan pastayı kesti.
Kılıçdaroğlu, daha sonra Novaotele geçerek burada Mevlana’nın torunlarıyla buluştu. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Mevlana’nın özelliğinin insanlığı kucaklaması olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bugün, Mevlana’nın hakka yürüdüğü tarih. Onu sadece bu topraklar değil, bu toprakların insanları değil, bütün dünya takdir ediyor. Böylesine değerli bir insanın bu topraklarda yetişmiş olması bizim gurur vesilemiz. Onun düşünceleri, onun felsefesi insanlığın felsefesidir. bugün Hz. Mevlana’yı ziyaret ettik Fatiha’mızı okuduk. Ailesiyle birlikte olduk, burada yaşayan kuşaklarıyla kısa bir sohbetimiz oldu. Mevlana’nın özelliği insanlığı kucaklamasıdır, alçak gönüllü olmasıdır, bilgiye önem vermesidir, insana farklı gözle bakmamasıdır, yüreğinde kin tutmamasıdır, bütün kainatı sevmesidir, Mevlana’nın özelliği onu Mevlana yapan değerlere sahip olması ve onu dünyaya yansıtmasıdır. O nedenle Mevlana topraklarımızın yetiştirdiği ender şahsiyetlerden birisidir. Onun hakka yürüdüğü bir günde burada olmakta bizim için onur meselesidir.”