DÜNYA: Barzani PKK ve KCK’yı sert dille eleştirdi

PKK’lı teröristler, hendekler kazarak vatandaşları yerlerinden etti. IKBY Başkanı Mesut Barzani ise kanlı örgütün gerçek yüzünü deşifre etti: Kürtler’in hayatını karıştırmak sizin mesleğiniz olmuş. Kürt milletine sorun ve engel çıkarmaktan başka ne yaptınız?
Barzani PKKyı bombaladı Operasyonlarla ağır kan kaybeden terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu’yu savaş alanına çevirdi. Hendekler kazıp barikatlar kuran teröristler, vatandaşlara zarar verdi. Terör örgütü PKK’ya tokat gibi cevap ise Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani’den geldi. Barzani’nin liderliğindeki Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) ile hem PKK hem de siyasi kolu KCK arasındaki tansiyon yükseldi. KCK’nın, Barzani’nin Türkiye’ye ziyaretini ve Türk askerlerinin Irak’ta konuşlanmasını eleştirmesiyle ipler daha da gerildi. Barzani’nin partisi KDP ise PKK ve KCK’yı sert dille eleştirdi. KDP’nin resmi internet sitesinden yayınlanan açıklama, PKK’nın gerçek yüzünü deşifre etti. Barzani, Kürt halkının önündeki asıl sorunun PKK olduğuna dikkat çekti ve PKK’nın gerçek amacını şu sözlerle özetledi: “Kürt halkının önünde sizler sorunların kaynağı oldunuz. Ne istediğinizi kendiniz bile bilmiyorsunuz. Neyin peşinde olup, kim tarafından öne sürüldüğünüzü bilmiyorsunuz. Kürt milletine sorun ve engel çıkarmaktan başka ne yaptınız? Neden gidip sorunlarınızı Türkiye ile çözmüyorsunuz? Sizin zulmünüzün yıktığı 500 köy ismini verebiliriz. Oralardaki köylerde hayat adına bir şey kalmadı ve insanlar göç etti. Kürtler’in hayatını karıştırmak sizin mesleğiniz olmuştur. Bu sebeple de Türkiye’deki birçok köyde hayatı ortadan kaldırmak ile meşgulsünüz. Sizin yanlış siyasetiniz yüzünden o bölgedeki halkın huzuru kalmadı ve göç yollarına düştüler. Mukayese etsinler, siz mi halkın yaşamını alt üst ettiniz yoksa Kürdistan Demokrat Partisi mi?”
Öte yandan Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde açılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve teröristlerin bölgeden temizlenmesi için operasyonlar devam etti. Jandarma Özel Harekat Timleri ile Polis Özel Harekat Timleri Cizre’de teröristleri temizlemek için harekete geçti. Cizre’de 8 terörist etkisiz hale getirildi. Mahallelerinde 300 hendeğin bulunduğu Silopi’nin bazı mahallerinde ise silah sesleri yükseldi. Şırnak’ın İdil İlçesi’nde de teröristler, silahla girdikleri 2 okulda öğretmen ve öğrencileri tehdit etti. Iğdır’da ise PKK’lı teröristlerin kış için depo olarak kullandığı 2 katlı mağarada, yaklaşık 5 ton yiyecek ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. PKK’nın barınak ve sığınakları imha edildi.
Terör örgütü PKK, son operasyonlarla birlikte darbe üstüne darbe yedi. Kenara sıkışan kalleşler, başta Diyarbakır ve Şırnak olmak üzere bölgeyi savaş alanına çevirdi. Barzani’nin partisi KDP’den PKK’ya yönelik yapılan açıklamada, “Kürtler’e engel ve sorunsunuz” denildi.