SPOR: Kara Kartal’ın “Olimpiyat” anıları

Olimpiyat’ın kötü yanları saymakla bitmez. Ancak Beşiktaş, son iki sezonda burada Arsenal’e sahayı dar etti, Tottenham ve Liverpool’u devirdi. Derbi kabusu ise önce Fenerbahçe, sonra da Galatasaray zaferleriyle burada tarihe gömüldü
İnönü Stadı’nın yıkılması ve yeni stat inşaatının başlamasıyla birlikte Beşiktaş’ın geçici evi, Olimpiyat olmuştu. Siyah-Beyazlılar’ın biraz da mecburiyet sebebiyle tercih etmek zorunda kaldığı Olimpiyat Stadı; havası, ulaşımı ve kimi zaman zemini sebebiyle Beşiktaş camiasına zor anlar yaşatmıştı.
Ancak Galatasaray derbisiyle burada ev sahibi olarak son büyük karşılaşmasına çıkan Kara Kartallar için bu stat, arkasında güzel anılar da bıraktı. Son iki sezona baktığımızda geçen sezon Şampiyonlar Ligi Play-Off’unda Beşiktaş, bu statta golsüz berabere kaldığı Arsenal’e Şampiyonlar Ligi Play-Off’unda sahayı dar etmişti.
Kartal, Avrupa Ligi’nde Tottenham’ı grupta tek golle yenmiş, tarihi maçta Liverpool’u, Tolgay Arslan’ın enfes golüyle devirerek adını 3. tura yazdırmıştı. Bu sezon ise derbilerdeki şanssızlığını kıran Şenol Güneş’in öğrencileri, önce Fenerbahçe’yi, sonra Sarı-Kırmızılılar’ı yenerek, Olimpiyat’ta elde ettiği başarılarını harika bir sonla nokta koydu. Artık gelecek sezondan itibaren yeni büyük zaferlerin adresi Vodafone Arena olacak.