SPOR: Gökhan Töre’nin dengeyi değiştiren golü

2015’in son derbisinde Beşiktaş ile Galatasaray’ın mücadelesi nefes kesti. Geriye düşen Siyah Beyazlılar, Mario Gomez ve Gökhan Töre’nin golüyle öne geçmesini bildi ve mücadeleden 2-1 galip ayrıldı. Galibiyet golüne imza atan Gökhan Töre’nin golü ligin kaderini de değiştirdi.
Karabulutları dağıttı: Sporting’e dramatik şekilde elenip Avrupa’ya veda eden Beşiktaş’ta akıllara yine geçen sezonki travmalar gelmiş, üzerine bir de Tolga Zengin krizi patlak vermişti. Derbideki olası bir kötü sonuç tabloyu daha da karamsar hale sokabilirdi. Ancak Gökhan Töre’nin oyuna girdikten hemen sonra attığı gol, tüm karabulutları dağıttı, özgüveni yükseltti, hatalı gol yiyen kaleci Günay’a bile 3’lü çektirtti!
Aslan’ı çıkmaza soktu: Beşiktaş, Galatasaray’ı yenerek ezeli rakibini de kelimenin tam anlamıyla yarışta taca çıkardı. Ligde 15. hafta itibariyle Sarı-Kırmızılılar, zirvenin 9 puan gerisine, taraftarlar ise protesto için Florya yollarına düştü. Artık Cim Bom’un şampiyonluk hayalleri kurması için sadece kazanması yeterli olmayacak, üstündeki rakiplerinin de kaybetmesini bekleyecek.
Fener’in hesabını bozdu: İlk yarının son 7-8 maçında Fenerbahçe’nin, rakiplerine oranla ciddi bir fikstür avantajı söz konusuydu. Sarı- Lacivertliler özellikle de derbi haftasında liderliği hedefliyordu. Aslında önce öyle de oldu. Fener, Başakşehir’i yendi, maç fazlasıyla lider oldu, derbi için ekran başına kuruldu. Fakat Kartal, Mario Gomez ve Gökhan Töre ile uçtu, zirvenin rengi Siyah-Beyaz olarak kaldı.
Güneş, Luce’ye ortak oldu: Beşiktaş, şimdi Premier Lig’de West Ham’ı çalıştıran Slaven Bilic ile güzel günler ve zaferler yaşamış, ancak taraftarlar derbi galibiyetine hasret kalmıştı. 2 yılda hiç derbi kazanamayan Kartal, Şenol Güneş ile fark yarattı, 2’de 2 yaptı. Gökhan Töre’nin golü, Güneş’i 100. yıl şampiyonluğunda (2002-2003) 4’te 4 yapan Lucescu’nun da en güçlü rakibi haline getirdi.