SİYASET: MHP’de kongre rüzgarı

Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, olağanüstü kongre için gerekli imzanın üstünde bir sayıya ulaşıldığını açıkladı.
Aydın imza toplama sürecinde “kişiselleştirme gayretinin” parti delegesi üzerinde huzursuzluk oluşturduğuna dikkati çekerek, delegeyi rahatlatacak adımlarım atılması gerektiğini söyledi.
Olağanüstü kongre için yürütülen çalışmaların sürdüğünü aktaran Aydın, “Gerekli imzanın üstünde bir sayıya ulaşıldı. Ancak daha çok imza toplayarak genel merkeze bunları sunacağız” ifadesini kullandı. Aydın, delegenin üzerinde oluşan baskının aşılabilmesi amacıyla da genel başkanlık için adı geçen isimlerle ortak bir açıklama yapılacağını bildirdi. Yürüttükleri çalışmanın önemine dikkati çeken Aydın, şöyle devam etti: “Bu iş ciddi bir iştir. Bu, güç gösterme alanı değildir. Kongre için önümüzde daha 3-4 aylık bir süre vardır. Bu köprünün altından daha çok sular akar. Herkes zamanı gelince kantara çıkar, tartılır.”
Olağanüstü kongre için yürütülen çalışmaların mahkemeye taşınmasının, genel başkan adaylığı için yarışanları zora sokabileceği yönündeki iddialar konusunda da Aydın, şunları kaydetti: “Oy veren milyonlarca insanı temsilen bin 232 üst kurul delegesi vardır. İsterlerse genel kurulu toplayıp partiyi bile kapatırlar. Bunu yapmayıp buna karşılık sert tedbirler almak ya da benim dönemimde yaşanan benzeri olayların yaşanması, bu harekete yapılabilecek en büyük kötülük olur. Bu kötülüğü yapmaya da hiç kimsenin hakkı yoktur.”