SİYASET: CHP Kurultay’da ‘Önce Türkiye’ diyecek

CHP’nin 16-17 Ocak’ta yapılacak Olağan Kurultayı’nda, 1 Kasım’daki seçim sürecinde de kullanılan “Önce Türkiye” sloganına ağırlık verilecek. Bugüne kadar 34’ü olağan, 18’i de olağanüstü olmak üzere 52 kurultay gerçekleştiren CHP’de, 35. Olağan Kurultay için hazırlıklar devam ediyor.
Slogan, afiş ve pankartların belirlenmesi için çalışma yürüten Genel Merkez’in, 1 Kasım Seçim sürecinde de kullanılan “Önce Türkiye” sloganını, kurultayın ana söylemi olarak belirlediği kaydediliyor.
“Değişim ve dönüşüm” ana teması üzerinde durulacak kurultayda, “birlik, kardeşlik, adalet ve eşitlik” vurgusunun yapılacağı ifade ediliyor. Kurultay için Ankara spor Salonu’nu kiralayan CHP’nin, siyasi parti temsilcileri ve meslek odaları ile bazı sürpriz isimleri de kurultaya davet etmesi bekleniyor.
Öte yandan, Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Mehmet Bekaroğlu ve Tekin Bingöl koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, kurultay için yaklaşık 10 bin kişi kapasiteli Ankara Spor Salonu kiralandı. CHP, iki gün sürecek büyük kurultayın salon düzeni, partililere dağıtılacak kumanya, ses ve ışık sistemlerinin hazırlanması için çeşitli firmalarla görüşmelerini sürdürüyor. Koordinasyon birimi, bin 280 delegenin konaklayacağı otelleri de ayarlıyor.
Kurultay günü delegelere verilmesi planlanan ve içerisinde parti tüzüğü, program, çeşitli yayın ve broşürlerin yer alacağı çantaları da hazırlatan CHP, davet edileceklerin listesini çıkarıyor. Kurultayı salon dışından takip edecekler için dev ekran başta olmak üzere, çeşitli hazırlıklar yapan CHP, kurultayı izlemesi beklenen bine yakın basın mensubu için de oturma düzeni ve teknik alt yapı oluşturuyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olacağı kurultayda, başkanlık yarışına girmek isteyenlerin 120’den fazla delegenin imzasını divan başkanlığına sunması gerekiyor. Son olağanüstü kurultayda Genel Başkan tarafından Divan Başkanı olarak Grup Başkanvekili Engin Altay önerilmişti. Kılıçdaroğlu’nun bu kurultayda hangi ismi önereceği ise daha netleşmediği kaydedildi.