ALIŞVERİŞ: En güzel süsleri bulma zamanı!

Bir yılbaşı ağacına sahipseni ve süslemeler konusunda kararsızlık yaşıyorsanız tekniğiniz de önemli, alış verişinde bulunduunuz süslemeler de…

Yeni yılın sembolü yılbaşı ağaçlarını süslemek, ipuçlarımızla çok daha kolay. İşte adım adım yılbaşı ağacı süsleme teknikleri.

Bakım

Yılbaşı ağacı olarak gerçek çam kullanacaksanız, ağacınızın bakımını ihmal etmeyin. Ağacın kökleri her zaman su içinde kalmalı ve günlük olarak suyu değiştirilmelidir. Ağacın kullanım ömrünü uzatmak için 2 litre suya bir çay kaşığı çamaşır suyu ekleyerek bakterilere karşı koruma sağlayabilirsiniz.

Işıklandırma

Yılbaşı ağacını süslemek için ilk aşamayı ağacı ışıklandırılması oluşturuyor. Süsleme için kullanılabilecek birçok ışıklandırma alternatiflerini çeşitli mağazada bulabilirsiniz.

Işık seçimini yaparken kullandıkları enerji miktarını ve tasarruf oranlarını da göz önünde bulundurun. Akkor lambalara kıyasla led şeritler ve perdeler ile daha az enerji ile daha fazla parlaklık elde edebilirsiniz.

Kullanacağınız ışıkları zevkinize göre istediğiniz renklerden seçebilirsiniz. Işıkların aynı parlaklık tonunda olmasına ve birbirine yakın renkleri seçmek uyumlu ve görkemli bir aydınlatma sağlayacaktır

Ağacınızı koyacağınız yerde priz yoksa ya da uzatma kablolarıyla uğraşmak istemiyorsanız pilli ışıklardan kullanabilirsiniz. Şebeke elektriği üzerinden bağlayacağınız ışıklandırmalarda prize bağlayacağınız fişin kaliteli olmasına dikkat edin. Ucuz ışıklandırma ürünlerinin birçoğunda kalitesiz fişler kullanılıyor. Uzun saatler boyunca kullanılan ışıklandırma aşırı ısınmaya neden olarak küçük çaplı yangınlara neden olabilir. Aman dikkat!

Işıklandırma için seçeceğiniz ürünlerin tellerini yeşil veya ağacın dalları arasında dikkat çekmeyecek bir renklerden seçin. Işıklandırmayı ağacın en altından gövde boyunca sarmallar çizerek en üste kadar dolayın. Her bir dalda tek bir tur atın. Aynı dal sırasında iki kat ışıklandırma kullanmayın. Sadece lambaları görünebilecek şekilde bırakın. Kabloları mümkün olduğunda ağaç dalları arasına saklayın. Böylelikle aydınlatmada dinamik bir görünüm elde edebilirsiniz

Süsleme

Yılbaşı ağacının en tepesinde tepelik adı verilen bir yıldız kullanılması adettendir. Süslemeye ilk olarak bu yıldızı ekleyerek başlayın. Seçeceğiniz tepe yıldızın ağacınızın ebatlarıyla uyumlu olmasına özen gösterin. Süslemeyi yukarıdan aşağıya doğru yapın.

Küreler, noel babalar, geyik figürleri, çanlar, mini hediye kutuları, rengarenk ve parlak kağıtlar.. Yılbaşı süslemelerinde seçenek sıkıntısı olmadığı gibi çok fazla seçeneğin olması kimi zaman karmaşık ve göze hoş gelmeyen sonuçların alınmasına da neden olabiliyor.

Aşırı süsleme ile ağacınızı görsel olarak karmaşık hale getirmeyin. Genel olarak bir tema ve baskın bir renk tonu belirleyerek bunun üzerinden detaylandırın. Örneğin gümüş bir tema seçin ve süslerinizi buna göre alın.

Ağır ve büyük süsleri ağacın büyük ve kalın dallarına asın. Her bir büyük süsün yanına birkaç tane yakın tonlarda daha küçük ebatlı süsler kullanın.

Süslemeleri ağaçların iç dallarını da kapsayacak şekilde yapın. Bütün ağırlığı ön dallara vermeyin. Dengeli ve orantılı bir biçimde süslemeyi eşit olarak dağıtın.