SPOR: Beşiktaş’ta seferberlik

Bu hafta Beşiktaş kritik hafta. Kara Kartal bu hafta ilk rakibi Perşembe günü Sporting Lizbon ve hafta sonu Galatasaray’a konuk olacak. UEFA Avrupa Ligi’nde yenilgisiz olarak lider durumda bulunan Kartal, Sporting Lizbon önünde alacağı 1 puanla gruptan çıkacak. Yenilgi halinde ise Lokomotiv maçının sonucuna göre Beşiktaş’ın elenmesi söz konusu olacak. Kartal ligde de yıllardır kendisine ters gelen Galatasaray’a konuk olacak.
Bu maçta alınacak sonuç ilk yarı liderliği için bir ipucu olacak. Bu nedenle Teknik Direktör Şenol Güneş bir dizi tedbir aldı. Futbolculardan özel hayatlarını kısa bir süre dondurmalarını isteyen Güneş’in yarından itibaren futbolcularıyla bire bir ilgilenerek onlara moral vereceği öğrenildi.
Şenol Güneş’in futbolcularıyla bir görüşme yaparak, “Bu hafta içinde oynayacağımız 2 maçın önemini biliyorsunuz. Ancak bunun için panik yapmaya gerek yok. Siz sahada normal futbolunuzu ortaya koyduğunuzda yenemeyeceğiniz takım yoktur. Sizlere güveniyorum. Böylesine zor bir dönemden kazasız çıkmamız gerekiyor. Bu sezon verdiğimiz emeğin karşılığını almaya çok az kaldı. Beşiktaş’ın ilk hedefi önce Avrupa’da yoluna devam etmek, sonra da ilk yarıyı lider kapatmak olacak” ifadesini kullandı.