SPOR: Kartal’da sakatlar can sıkıyor

Akhisar’a yenilerek liderlikten olan Beşiktaş, G.Saray derbisi öncesi oynayacağı ve mutlak kazanmak için çıkacağı Kayseri maçına da sıkıntılı gidecek. Oğuzhan ve Quaresma yok, stoperde sorun yaşıyor, kalecisi de moralsiz bir durumda.
Akhisar’a evinde kaybederek liderlik koltuğunu bırakan Beşiktaş’ın Kayseri’de kaybetmeye tahammülü yok. 15. haftada Galatasaray’ı ağırlayacak olan Siyah-Beyazlılar, derbi öncesi puan yitirmek istemiyor. Zira derbide de olası puan kaybıyla birlikte lider Fenerbahçe ile olan makasın da daha çok açılma durumu var. Diğer yandan Siyah-Beyazlıların işi hiç de kolay olmayacak. Zira, Oğuzhan ve Quaresma cezalı, Ersan sakat ve yerine oynayan Tosic beklentilerden uzak, Gomez’de form düşüklüğü var, Akhisar’dan yediği hatalı gol yüzünden kaleci Tolga’nin de morali bozuk. Ve rakip Kayseri de formda.
Sezon başından bu yana takımın en önemli taşıyıcılarından biri olan Oğuzhan Özkayup ile son haftalarda formu yükselen Ricardo Quaresma’nın sarı kart cezalısı olması nedeniyle teknik direktör Güneş’, Necip Uysal ve Gökhan Töre’yi ilk 11’de sahaya sürecek.Tecrübeli hoca, göbeği Necip-Atiba ikilisine teslim edip Sosa’ya da forvet arkasında yer verecek. Akhisar maçında yedek soyunan Gökhan Töre de yeniden formasına kavuşacak. Güneş’in Akhisar karşısında stoperde görev verdiği ama bekleneni veremeyen Dusko Tosic’e Kayseri’de sahaya sürecek. Güneş, ağır bulduğu ve sezon başından beri hiç oynatmadığı Franco ile bir maçta şans tanıdığı ama beğenilmeyen Milosevic’i ise düşünmüyor. Sırp oyuncu yedek olacak.