SİYASET: CHP Lideri: “Huzur istiyoruz”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır Barosu ziyaretinde açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, “Diyarbakır’ ın göbeğinde bir baro başkanı katlediliyor failleri ortaya çıkarılmalı. Diyarbakır barosuna başsağlığı dileklerimi iletiyorum onlar bu olayların takipçisi olacaklar. Artık Türkiye de huzur istiyoruz. Bu ülkenin huzura barışa ihtiyacı var en büyük arzumuz bu. Ayrışmanın felaket getirdiğini hepimiz biliyoruz” dedi.
“Devlet delilleri bulur, failleri yakalar, adalete teslim eder. Adalet bunu gerektirir biz de bunu isteriz. Faillerin yakalanmasını isterim bunu isteme hakkım var. Hukukun üstünlüğüne inanıyorum. Faili meçhul cinayetler Türkiye’de demorasiye, insan haklarına gölge düşürüyor. Türkiye’ nin karnesi bu konuda kırıktır” dedi.
Rahmetli barıştan yanaydı. Yollarda barikatların doğru olmadığını ifade ediyordu. Eğer bu vasiyetse buna herkesin uyması lazım. Barikatlar sorun çözmez, sorun yaratır. Siz belli sokakları, caddeleri kapatırsanız bu doğru değildir. Diyarbakırlı, İzmirli bunu istemiyor.
Biz buraya gelirken, Konak Belediye Başkanı da geldi. Eski baro başkanı. Diyarbakır kadim bir kenttir. Bütün kültülerin izlerini bulabilirsiniz. Tarihi, edebiyatı vardır. Eğer siz bu kentin sokaklarını ayırırsanız, barikatlar kurarsanız bu kabul edilemez. Barikatları kuran arkadaşlar da o barikatları kaldırmalı, “kaldırın onları” diyoruz.
Biz titizlikle bu olayın üzerinde durduğumuzu ifade ettik. Soruşturmanın devam etmesinde dolayı bazı bilgileri açıklamamız doğru değil.
Bu cinayet, eğer bu ülkede onun beklentileri, vasiyeti gereği olarak bizim sorunlarımızı oturup çözmeliyiz. Biz istiyoruz ki bu ülkede hangi meslekten olursa olsun, hepimizin ortak ses çıkarması lazım. Biz huzur istiyoruz, birlikte yaşamak istiyoruz. Sokaklarda özgürce gezmek, şarkı türkü söylemek istiyoruz. Rahmetli de bunu istiyordu. Ona saygı duyuyorsak, Onun vasiyetinin gereğini yapalım. Doğru haber yaptı diye gazeteci hapse atılıyorsa hukuktan bahsedebilir misiniz?
Niye ülkede faili meçhuller var bu nedenle var. Niye yargıya güvenilmiyor bu nedenle güvenilmiyor. Gidin sorun vatandaşa “Bu ülkede adalet var mı” diye bir kişi bile çıkmaz.