GÜNDEM: “Hava sahamızı ihlal edenler özür dilemeli”

Rus jetinin düşmesinin ardından ‘siyasi düzeyde özür sözü duymadık’ sözüne Erdoğan CNN’de yanıt verdi: Özür dilemesi gereken hava sahamızı ihlal edenlerdir.

Rus jetinin düşürülmesiyle ilgili olarak “Şimdiye kadar, Türkiye’den üst siyasi düzeyde özür, kayıpları telafi etme teklifi ve suçluları cezalandırma sözü duymadık” diyen Rusya Devlet Başkanı Putin’e yanıt, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan geldi.

CNN’e konuşan Erdoğan, Türkiye’nin, sınır ihlali yapan Rus uçağını düşürdüğü için özür dilemeyeceğini açıkladı. Erdoğan “Özür dilemesi gereken bir taraf varsa bu hava sahamızı ihlal edenlerdir.

Pilotlarımız ve silahlı kuvvetlerimiz angajman kurallarına göre görevlerini yerine getirmişlerdir. Olayın özü budur” ifadelerini kullandı. Putin’in, IŞİD’in Suriye ve Irak’ta kontrol altında tuttuğu bölgelerden çıkardığı petrolü yasadışı yollardan Türkiye’ye sattığı iddiasına da yanıt veren Erdoğan, Putin’in adını hiç kullanmadan IŞİD petrolünün asıl alıcısının Beşar Esad rejimi ve o rejimin destekçileri olduğunu söyledi. Erdoğan, “Yazıklar olsun. Bu iddiayı ortaya atanlar ispatla mükelleftir” dedi.