SPOR: 4 Beşiktaşlı futbolcu gururlandırdı!

Yunanistan Türkiye maçında 20 yıl sonra ilk kez A Milli Takımın ilk 11’inde 4 Beşiktaşlı futbolcu forma giydi.
2015-2016 sezonunda Süper Lig’in lideri Beşiktaş, Milli takımımızın da iskeletini oluşturuyor.

Türkiye’nin Yunanistan’la oynadığı hazırlık maçında 4 Beşiktaşlı futbolcu ilk 11’deydi. Sol bekte İsmail Köybaşı, ortasahada Oğuzhan Özyakup, kanatta da Olcay Şahan oynarken, santrforda Cenk Tosun vardı.

Beşiktaş’ın 4 oyuncunun ilk 11’de olduğu son Milli maç bundan tam 20 yıl önce oynandı! Türkiye’nin Kanada ile oynadığı hazırlık maçı 7 Haziran 1995 yılında Kanada’da oynanmıştı. Milliler bu maçı 0-3 kazanırken, kadroda Alpay Özalan, Mutlu Topçu, Mehmet Özdilek ve Ertuğrul Sağlam bulunuyordu.

Şenol Güneş farkı!

Şenol Güneş 2009-2011 yılları arasında Trabzonspor’da da Tolga Zengin, Onur Kıvrak, Egemen Korkmaz, Selçuk İnan, Engin Baytar, Burak Yılmaz gibi bir oyuncuyu parlatmış ve bu oyuncular Milli takıma seçilmişti. Şenol Güneş aynı başarıyı bu kez de Beşiktaş’ta gösteriyor. Bu 4 ismin dışında Ersan Adem Gülüm ve Gökhan Töre de Beşiktaş’ın Milli Takıma gönderdiği oyuncular arasında.

Şenol Güneş geçtiğimiz sezon da Bursaspor’da Şener Özbayraklı, Ozan Tufan, Serdar Aziz, Emre Taşdemir ve Volkan Şen’i parlatmış, bu oyuncuları Milli takıma göndermişti.