BEŞİKTAŞ: “Barışı tek dilde istemeyeceğiz”

“Beşiktaş Belediyesi, Dikilitaş’ta bulunan Barış Sokağı’na Kürtçe barış anlamına gelen ‘Aşiti’ ismini ekledi. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Bu sokağımız Beşiktaş’tan Hakkari’ye uzanan kardeşlik bağlarımızın en büyük sembollerinden biri olacaktır. Barışı tek dilde istemeyeceğiz. Barışı herkesin anladığı dilde isteyeceğiz” dedi. ”

Beşiktaş Belediyesi, Hakkari ile imzaladığı kardeş belediye protokolünün ardından Beşiktaş’ta bulunan Barış Sokağı’na Kürtçe barış anlamına gelen “Aşiti” ismini ekledi. Yeni ismiyle Barış-Aşiti Sokak’ta gerçekleşen açılışa Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, HDP’li Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Nazmi Çuşkon ile Fatma Yıldız ve MHP’den HDP’den ilçe başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program öncesi halk oyunu ekibi, Hakkari yöresinin halk oyununu oynadı. Açılış öncesi Başkan Hazinedar, Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Çuşkon ve Yıldız ile birlikte barış güvercini uçurdu. Ardından Başkan vekilleri ile birlikte sokağın açılışı gerçekleştirildi.

“İSTANBUL’A SAHİP ÇIKTIKLARI GÜN VATAN HEPİMİZİNDİR”

Hiç kimseyi ötekileştirmeden inançlarına ve değerlerine saygı duyarak hizmet ettiklerini belirten Başkan Hazinedar, “Eğer, bizler bu toprakların tamamına vatan diye bakıyorsak, eğer bizler Hakkâri’de, Şırnak’ta, Kars’ta, Ağrı’da, Ordu’da, Artvin’de yaşanan acıları en az Beşiktaş’taki kadar hissetmiyorsak, o topraklar hala bizler için vatan olamamıştır. Eğer Hakkârili kardeşlerim Beşiktaş’a İstanbul’a, Sümbül’e Kato’ya Hakkari’nin dağlarına sahip çıktıkları kadar, sahip çıktıkları gün vatan hepimizindir” dedi.

“NE BEŞİKTAŞ’TA NE HAKKARİ’DEN, ŞIRNAK’TAN VAZGEÇMEYİZ”

Yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yapan Hazinedar, “Biliniz ki biz Beşiktaş’tan Diyarbakır’dan vazgeçmeyiz. Biz Hakkari’den vazgeçmeyiz, biz Beşiktaş’ta olduğu gibi Şırnak’tan vazgeçmeyiz. Sümbül’de açacak bir sümbülden vazgeçmeyiz. 7 Haziran’dan sonra çatışmalar, terör arttı. Orada hep beraber teröre dair en güzel cevabı oraya gitmek olduğuna karar verdik. Ben sonuç itibari ile tek başına değildim, bana kalsa ben giderdim. Dağlıca’ya şehitlerimize, onların hayatlarını kaybettiği yerde teröre isyan etmek için oraya çiçek götürür orada Sümbül Dağı’nda Sümbüller onları alır Dağlıca’ya koyardım. Ben burada ne konuşursam gittiğim yerde de onu konuşurum” diye konuştu.