SİYASET: Akşener adaylığını açıklayacak

MHP’de kaynayan kurultay kazanının ateşi haftaya iyice yükselecek. Selim Kaptanoğlu’nun ardından bu hafta muhalif isimler tek tek liderlik mücadelesine girecek. Bunların başında ise Sinan Oğan geliyor. Pazartesi günü Genel Merkez’e karşı resmen bayrak açacak olan olan Oğan, önce tüzük kurultayı ardından seçimli olağanüstü kongre için Bahçeli’ye çağrıda bulunacak.
Muhalif kanatta heyecanla beklenen karar ise Meral Akşener’den geldi. Akşener, haftaya liderlik mücadelesini gireceğini bir deklarasyonla açıklayacak. Akşener, muhalefetin imza toplamasına gerek kalmadan tüzük kurultayı ve seçimli olağanüstü kurultayın toplanmasını isteyecek. Bu arada muhalif isimlerin daha güçlü isim olarak görülen Akşener etrafında toplandığı öğrenildi. Müsavat Dervişoğlu dün resmi Twitter hesabından Akşener’in genel başkan adayı olduğu açıklarken, “Akşener’in genel başkanlık için isminin geçmesi bazı çevrelere çok fazla rahatsızlık vermiş olacak ki, hemen her alanda manipülatif haberler yayınlanarak aday olmayacağına dair dedikodular yayılıyor. Merakınızı gidermek için söylüyorum: Her gün defalarca görüştüğüm Akşener, MHP genel başkan adayıdır. Fazla kafa karışıklığına gerek yok yani” dedi.
Eski MHP’li bakanlardan Gün Sazak’ın oğlu Süleyman Sazak ve eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun delege bazında “zayıf desteğe” sahip olduğu belirtiliyor. Genel merkez yönetimi ise muhalefet kanadındaki ufak bir yaprak kıpırdanmasını dahi izlemeye aldı. Muhalif isimlerin hangi gerekçelerle olağanüstü kurultay çağrısı yapacaklarını dikkate alacak olan Genel Merkez yönetimi, “kesin ihraç istemiyle disipline sevk” silahını çekmeye hazırlanıyor.
Öte yandan MHP Genel Merkezi, eski Genel Başkan Yardımcısı Nazif Okumuş’a Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye yönelik eleştirilerini değişik platformlarda sürdürdüğü gerekçesiyle disiplin incelemesi başlattı. Böylece muhalif Kanada ilk ihraç neşteri vurulmuş oldu.