DÜNYA: İngiltere’den Fransa uyarısı

İngiltere Başbakanı David Cameron, Paris’te dün akşam yaşanan saldırıları şoke edici olarak nitelendirirken, İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan Fransa’ya seyahat uyarısı yapıldı. İngiltere Başbakanı David Cameron, Paris’te dün akşam yaşanan saldırıları ”şoke edici” olarak nitelendirirken Fransız halkına başsağlığı diledi. Cameron, dün akşam gönderdiği Twitter mesajında ” Bu gece Paris’teki olaylar karşısında şoke oldum. Düşüncelerimiz ve dualarımız Fransız halkıyla. Elimizden gelen yardımı yapacağız” ifadelerini kullandı.
Başbakan Cameron ayrıca bugün acil olarak organize edilen Kobra toplantısına başkanlık edecek. Hükümet yetkilileri ile istihbarat biriminden yetkililerin katılacağı toplantının ana Gündem maddesini dün akşam Paris’teki saldırılar oluşturuyor.
İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan Fransa’ya seyahat uyarısı İngiltere Dışişleri Bakanlığı ise Paris’te rehin alınanlar arasında İngiliz vatandaşı olup olmadığının acilen araştırıldığını aktardı Fransa’ya seyahat uyarısını güncelleyen İngiltere Dışişleri Bakanlığı, dün gece Fransa’nın başkenti Paris’te meydana gelen birden fazla saldırının ardından İngiliz vatandaşlarının kamuya açık alanlarda dikkatli olmaları ve yerel yönetimlerin uyarılarını dinleme çağrısı yaptı.