SİYASET: Davutoğlu, “Muhalefetle birlikte reformları hayata geçireceğiz”

Ak Parti seçim vaatlerinden kanun gerektirenleri en kısa sürede hayata geçirebilmek için muhalefet partileriyle uzlaşma arayacak. Ayrıca, muhalefete TBMM TV yayınlarıyla ilgili zeytin dalı uzatılacak. Başbakan Davutoğlu’nun hükümetin kurulmasının ardından yeni Anayasa konusunda muhalefet liderlerini ziyaret etmesi beklenirken, Ak Parti TBMM İç Tüzüğü değişikliği için de muhalefetin kapısını çalmaya hazırlanıyor.
Ak Parti’nin 26. dönemde iç tüzük değişkliği için yeni girişmde bulunacağı sinyali ise önceki gün Davutoğlu’ndan geldi. Davutoğlu, Çankaya Köşkü’ndeki konuşmasında, haziranda Meclis tatile girene kadar ilk aşama reform paketlerini tamamlayacaklarını anlatırken, bunların vaktinde olabilmesi için muhalefetle diyalog içinde olacaklarını söyledi. Davutoğlu, “Muhalefetle birlikte reformları hayata geçireceğiz” ifadesini kullandı.
Ak Parti kurmayları, daha önce ısrarla karşı çıktıkları TBMM TV’nin Genel Kurul’un çalıştığı süre boyunca canlı yayın yapmasına ilişkin muhalefet partilerinin talebine de, ‘yeşil ışık’ yaktı. Parti kurmayları, “Mevcut sistemde Genel Kurul çalışsa bile TBMM TV canlı yayını saat 19.00’da sona eriyor. Ama teknoloji sayesinde vekiller istedikleri anda tabletlerle Genel Kurul’dan canlı yayın yapıyorlar. TBMM TV yayın süresinin sınırlı olmasında ısrar etmenin anlamı kalmadı” ifadesini kulllandı.