GÜNDEM: G20’de işçi ve işverenlerin talepleri…

TOBB ve B20 Türkiye Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile L20 Türkiye ve Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, temsil ettikleri kesimlerin Antalya’da düzenlenecek G20 liderler zirvesinden beklentilerini düzenledikleri basın toplantısında açıkladı.

İŞVERENE MALİYETİ BİN 500 LİRAYI GEÇMESİN’
Küresel finansal sistemi kurallarının bir an önce netleştirilmesini isteyeceklerini de kaydeden Hisarcıklıoğlu üçüncü öncelikli taleplerinin ise altyapı yatırımları konusunda uzun vadeli stratejiler belirlenmesi olduğunu bildirdi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, G20 zirvesine ilişkin bilgileri paylaştıktan sonra gazetecilerin asgari ücretle ilgili sorularını da cevapladı.
Ahmet Davutoğlu ile akşam yemeğinde bir araya geleceklerini ve bu konuyu istişare edeceklerini söyleyen Hisarcıklıoğlu, Davutoğlu’nun bu tür uygulamalarda istişareye ve ortak akla açık olduğunu, herkesin fikrini alarak kararların oluşmasını sağladığını dile getirdikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “İşverenin üzerine yük gelmiyor. Asgari ücretin işverene şu andaki maliyeti bin 500 lira. Asgari ücret tabi ki artırılabilir. Ancak işverene maliyeti bin 500 lirayı geçmeyecek şekilde artırılmasını destekliyoruz. Zaten işverene maliyeti bin 500 lira olan hakkın bin 300 lirasının işçilerimize verilmesini uygun buluyoruz. Bir karşıtlık varmış gibi söyleniyor, böyle bir karşıtlık yok. Biz karşı değiliz, işçimiz daha fazla alsın, daha fazla kazansın. Bundan memnuniyet duyarız.