DÜNYA: Peşmerge Sincar’da ana yolun kontrolünü sağladı

IKBY Peşmerge gücü, Musul’un Sincar ilçesini terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmak için başlattığı geniş çaplı operasyonda Telafer-Sincar arasındaki ana yolda kontrolü sağladı. Operasyonun Telafer’i de kapsayabileceği ifade ediliyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge gücünün, Musul’un Sincar (Şengal) ilçesini terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmak için başlattığı geniş çaplı operasyonda Telafer-Sincar arasındaki ana yolun kontrolünü sağladığı bildirildi. Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Dışilişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Sincar ile Telafer arasındaki ana yolun kontrolünün sağlandığını ve Peşmergenin bu yönde ilerlemeye devam ettiğini belirtti. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) Güvenlik Konseyi, “Sinjar’a Özgürlük Operasyonu” adını verdikleri saldırıya 7 bin 500 Peşmerge’nin katıldığını açıkladı. Perşmerge Kaymakamlığı ele geçirdiPeşmergenin Musul’un Sincar ilçesini terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmak için başlattığı geniş çaplı operasyon kapsamında kent merkezine girerek, kaymakamlık binasını ele geçirdiği belirtildi. Telafer’e de havadan operasyonDAEŞ’i, Sincar ilçe merkezinden temizlemek amacıyla düzenlenen operasyona 7 bin 500 Peşmergenin katıldığı belirtildi. Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da hava saldırısıyla Peşmerge güçlerine destek veriyor. Operasyon kapsamında DAEŞ militanlarının bulunduğu ilçe merkezi havadan ve karadan bombalanıyor. Sincar’ın yanı sıra Telafer’in de hava saldırısıyla bombalandığı ifade edildi.Peşmerge Telafer-Sincar ana yolunun kontrolünü sağladıPeşmerge gücünün, Musul’un Sincar (Şengal) ilçesini terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmak için başlattığı geniş çaplı operasyonda Telafer-Sincar arasındaki ana yolun kontrolünü sağladığı bildirildi.Peşmerge Sincar’da ana yolun kontrolünü sağladı Barzani PKK’ya geri adım attırdı Bu arada IKBY Dışilişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, operasyonun bölgede bulunan Mesut Barzani komutanlığında yürütüldüğünü ve “iyi bir ilerleme kaydedildiğini” açıkladı.Musul’un merkezinin 120 kilometre batısında bulunan Sincar ilçesi 3 Ağustos 2014’te DAEŞ’in eline geçmiş, bunun üzerine bölgedeki binlerce Yezidi Kürt, evlerini terk ederek Sincar Dağı’na sığınmıştı. Daha sonra Peşmergenin açtığı güvenlik koridorundan dağda mahsur kalanlar kurtarılmıştı. Sincar Dağı, DAEŞ’ten kurtarılsa da ilçe merkezi hala DAEŞ’in kontrolünde bulunuyor. PKK’ya DAEŞ suçlaması
Peşmerge Komutanı Kasım Şeşo da, operasyonun Sincar’ın 40 kilometre doğusundaki Telafer ilçesini de kapsayabileceğini ifade etti.
Şeşo, Peşmerge güçlerinin 3 koldan ilçeye giriş yaptığını ve şehrin ana caddelerini kontrol ettiğini söyledi. Bu arada Musul Valisi Nufeyl Hamadi Sultani, Peşmergenin operasyonunun, “Musul’un kurtarılmasının ilk adımı” olduğunu ifade etti.
Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları dün geceden bu yana Sincar ve Telafer’deki DAEŞ hedeflerini bombalayarak operasyona destek veriyor. Peşmergenin, Sincar’ı DAEŞ’ten kurtarmak için başlattığı geniş çaplı operasyon kapsamında kaymakamlık binasını ele geçirdiği bildirilmişti.