TEKNOLOJİ: iPad Pro’nun Türkiye satış tarihi belli oldu

Apple’ın 12.9 inç ekran genişliğine sahip yeni tablet serisi iPad Pro 11 Kasım Çarşamba gününden itibaren Apple.com.tr sitesinden siparişe açılacak.

Haftasonuna doğru ise Apple Store’lara belli operatörlere ve Apple Yetkili Bayileri’nde satışa çıkacak. iPad Pro’nun yeni aksesuarları Apple Pencil ve Smart Keyboard’da Çarşamba günü siparişe açılacak.

Smart Keyboard adlı klavye özel manyetik noktalarından iPad Pro’ya bağlanıyor, bir kılıf görevi üstleniyor ve istendiğinde kolayca çıkarılabiliyor. Apple Pencil ise kullanıcının ekrana uyguladığı baskıyı algılayabilen oldukça hassas bir stylus kalem. 15 saniyelik şarjla 30 dakikalık çizim yapmak mümkün.

iPad Pro’nun teknik özellikleri
12.9 inç ekran genişliğine sahip olan iPad Pro 5.6 milyon piksel çözünürlük sunuyor. iPad Pro’yu yatay biçimde tutarsanız ekranın yarısı iPad Air 2’nin boyuna denk geliyor. Bu durumda iki uygulamayı yan yana geometrik biçimde kullanabiliyorsunuz. iPad Pro’da kullanılan A9X adlı işlemci önceki seri A8x işlemciye göre 1.8 kat daha fazla performans sunuyor. Cihazın kalınlığı 6.9 mm, ağırlığı ise 710 gram. Pil süresinin ise 10 saat civarında olması bekleniyor.

iPad Pro ve aksesuarların fiyatı
Gümüş, altın ve uzay grisi olmak üzere 3 farklı renk seçeneğine sahip olan iPad Pro’nun 32 GB Wi-Fi modeli 2.999 TL’den satışa çıkıyor. 128 GB Wi-Fi + Cellular modelinin fiyatı 4.099 TL. Apple Pencil 379 TL’den Smart Keyboard ise 649 TL’den satışa çıkacak.