SPOR: Şenol Güneş: ‘Bursaspor galip gelmeyi hak etti’

Beşiktaş’ın Bursaspor’u deplasmanda 1-0 yendiği maçın ardından Şenol Güneş çok çarpıcı itirafta bulundu. Maçtan sonra konuşan Güneş, “İlk defa bir takım bize karşı üstün oynadı. Bursaspor galip gelmeyi hak etti ama biz kazandık. İyi oynamadık anlamında söylemiyorum. İstek ve gayretimiz sonucu Allah da yardım etti. Bu galibiyet bizim için çok önemliydi. Kıymetini bilmek zorundayız. Bu maçı unutmayacağız” dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, “Oyuncularım mağlubiyeti hak etmediler. Rakibe fazla pozisyon vermedik. Defansif anlamda gereğini yaptık. Ofansif anlamda da direkten dönen topumuz var. Daha üretken olabilirdik. Golü yemesek 1 puan alacaktık, 1 puan kaybettik gözüyle bakıyoruz. Oyuncularımın performansından memnunum. Beşiktaş bu zor deplasmandan 3 puan aldı büyük bir iş başardı. Bursaspor yine bu ligin zirve takımlarından biri olacak. Böyle şeyler futbolda oluyor. Ayrıntıya girmek istemiyorum. Dikkatli olmak gerekiyor.” (Gökhan Töre ile tartışması için) ifadelerini kullandı.

Beşiktaşlı futbolcular ise şunları söyledi:

Necip Uysal: “Bursa deplasmanı çok zor. Bunun bilincinde buraya geldik. İyi oynamadık; ama iyi mücadele ettik. İyi bir 3 puan aldık. Şimdi Milli Takım arası var. Bu arayı iyi değerlendirip yolumuza devam edeceğiz. Hem hafta içi hem hafta sonu maç yapıyoruz. Yorgunduk. Bu 3 puan bize çok iyi gelecek. Milli takım arasından sonra da dinlenerek lige dönmüş olacağız.”

Oğuzhan Özyakup: “Bursa deplasmanı gerçekten zor. Ben 4 kere Bursa’da maç oynadım bir tek Samet hoca zamanında yenildim. Maça dengeli başladık. Direkten dönen topları var. Onlar taraftarı da arkasına aldı baskı kurmaya çalıştılar. Bir türlü istediğimiz pozisyonlara giremedik. 88. dakikada çok güzel paslaşmalardan sonra iyi de bir vuruşla gol oldu. Değişiklikler bugün bize çok yardımcı oldu ama en önemlisi 3 puanı almaktı”

Olcay Şahan: “Taraftarımız burada yoktu ama ruhları buradaydı. Son senelerde olduğu gibi. Önemli olan, asıl olan Beşiktaş’tır. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bunu başardığım için mutluyum”