TEKNOLOJİ: Facebook “gerçek isim” politikasını değiştiriyor!

Dünyanın en popüler sosyal medya ağı olan Facebook “gerçek isimler” politikasında değişikliğe gidiyor.
Bu değişiklikle birlikte Facebook, yasal ismi dışında bir isim kullanmak isteyen Facebook kullanıcılarının geçerli bir sebep sunması halinde bu istekleri kabul edecek

Aralık ayından itibaren eğer yeterince geçerli bir nedeniniz varsa, Facebook üzerinde isim değiştirebileceksiniz.

Yasal isim konusunda katı kuralara sahip olan Facebook, yasal ismi dışında bir isim kullanmak isteyen Facebook kullanıcılarının geçerli bir sebep sunması halinde bu istekleri mümkün olacak.

Facebook büyümeden sorumlu başkan yardımcısı Alex Schultzt bu kararı Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) ve Electronic Frontier Foundation (EFF) gibi sivil toplum örgütlerine bir mektupla bildirdi.

STK’lar, aile içi şiddet mağdurları bazı kesimlerinin tacizlere karşı yasal kimlik bilgilerini değiştirme ihtiyacı duyabildiklerini savunuyor.

Facebook, tepkilere karşı hayata geçirdiği yeni düzenlemeyle birlikte iki temel şeyi değiştirecek. Sosyal dev artık yasal ismini kullanmak istemeyen kullanıcıların bunu neden gerçekleştirmek istediklerini belirtebilmeleri için ayrıntılı bilgi sağlanmasının önünü açacak. Ayrıca sahte isim kullandığı için işaretlenen kullanıcılar kilitlenen hesaplarını daha kolay geri alabilecekler.