EKONOMİ: Taşeronlar kadrolaşıyor mu?

AK Parti’nin 1 Kasım öncesi vaatlerinden birisi de taşeron işçilerin kadroya alınmasıydı. Düzenlemede sona yaklaşılıyor, taşeron işçiler kadroya alınacak mı?AK Parti’nin 1 Kasım öncesi vaatlerinden birisi de taşeron işçilerin kadroya alınmasıydı. Düzenlemede sona yaklaşılıyor, taşeron işçiler kadroya alınacak mı?

Taşeron işçiye kadro verilecek mi?

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Milliyet yazarı Prof. Dr. Cem Kılıç dün kaleme aldığı yazıda taşeron işçilerin kadroya alınma sürecindeki son durumu ele aldı.

İşte o yazı…
Kamuda çalışan taşeron işçilerin kadrosu, seçim sonrasına kalmıştı. 6552 sayılı Torba Kanun sonrası kamuda taşeron çalıştıracak “yardımcı işler”i Bakanlar Kurulu belirleyecekti. Ancak seçim öncesi bu konuda adım atılmadı. Yalnızca elinde yargı kararı olan Karayolları işçileri kadrolarını aldı. Şimdi sırada diğerleri var…
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal’ın “seçim vaatlerini ilk 100 günde hayata geçireceğiz” yönündeki açıklaması ve taşeron işçilerle ilgili listenin de hazır olduğunu ifade etmesi taşeron işçilerde heyecan yarattı.