SPOR: ‘Önce durdur sonra vur’

Lokomotiv Moskova’yı devirip H Grubu’nda zirveyi ele geçirmenin hesaplarını yapan Şenol Güneş, ilk etapta orta alanı kilitleyecek. Ardından Rusya ekibinin golcüsü Niasse’a boş alan bırakmamayı planlayan Şenol hoca, Gomez’le de rakibini yıkmayı hedefliyor. UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda yarın akşam Rusya Premier Lig devi Lokomotiv Moskova’yı ağırlayacak olan Siyah-Beyazlılar’da, bu mücadele öncesinde bütün planlar zafer üzerine yapıldı.

Rusya’da önceki hafta oynanan ve 1-1 sona eren maçta rakiplerini yakından analiz etme şansı yakalayan teknik direktör Şenol Güneş’in, yarın akşam Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ağırlayacakları Lokomotiv Moskova’yı kayıpsız geçip grup liderliğini ele geçirmek için planını hazırladığı öğrenildi. Başarılı çalıştırıcının ilk etapta orta alanı kalabalık tutup, Rus temsilcisinin orta hattında görev yapan Delvin N’Dinga, Maicon Marques ve Manuel Fernandes’in hücum bölgesindeki Oumar Niasse’la bağlantısını keseceği bildirildi. Bu konuda takımın savunmacılarına da özel görev veren Güneş’in, ilk mücadelede olduğu gibi Rhodolfo ve Ersan Gülüm’den Niasse’a alan bırakmamalarını istediği belirtildi.

Kilit adam Sosa olacak

Rakibin orta alan ve hücum bölgelerini kilitledikten sonra oyunun kontrolünü eline almayı hedefleyen Şenol hoca; öğrencilerinden maç içinde bütün topları Jose Sosa’yla buluşturmalarını istedi. Arjantinli yıldıza da ‘takımın beyni’ görevini verecek olan başarılı çalıştırıcı, orta alanda Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre ve Olcay Şahan’ın da destekleriyle beraber topu hücum hattında Mario Gomez’le buluşturup, Alman golcünün işi bitirmesini bekleyecek.

Erken gol talimatı verdi

Lokomotiv Moskova karşısında olabildiğince erken gol bulmaları gerektiğini oyuncularına aktaran Şenol Güneş, Lokomotiv’in kalecisi Guilherme Alvim’in yerden şutlardaki zaafından bahsederek Mario Gomez’den ilk maçta olduğu gibi rakip kaleye benzer vuruşlar yapmasını istedi.

Olimpiyat’ta 40 bin Kartal

UEFA Avrupa Ligi’nde yarın akşam Lokomotiv Moskova’yı Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ağırlayacak olan Siyah-Beyazlılar, bu mücadelede tribünlerin dolmasını bekliyor. Geçen sezon yine bu kupada Liverpool ve Club Brugge ile yaptığı karşılaşmalarda ortalama 80 bin taraftar önünde oynayan Beşiktaş’ta yönetim, bu karşılaşmada da taraftarlardan maça ilgi göstermesini bekliyor. Maç öncesinde 17 bin kombine kartlı futbolsevere ek olarak sadece 3 bin civarında bilet satılması sebebiyle üzgün olan yöneticilerin, karşılaşma saatine kadar satışların 40 bin seviyesine ulaşmasını beklediği öğrenildi.

Biletler 25 TL’den satışta

Olimpiyat’ta saat 19.00’da başlayacak olan mücadelenin bilet satışları devam ediyor. Konuyla ilgili olarak kulübün resmi internet sitesinden yapılan bilgilendirmede, fiyatların; 25 TL ile 150 TL arasında olduğu; biletlerin hem passolig hem de kağıt bilet olarak satıldığı hatırlatıldı. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre maç saatinde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda havanın 13 derece olarak gözükmesinin, mücadeleye ilgiyi daha da artıracağı tahmin ediliyor.

Lokomotiv kafilesi bugün geliyor

UEFA Avrupa Ligi’nde yarın akşam Beşiktaş’a konuk olacak Lokomotiv Moskova kafilesi, bugün saat 14.00’te İstanbul’a gelecek. Bu arada teknik direktör Igor Cherevchenko, saat 18.45’te Atatürk Olimpiyat Stadı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunacak. Futbolcular, saat 19.00’da Olimpiyat Stadı’nda son idmanını yapacak.

Q7 kulübeye geçecek

Siyah-Beyazlı formayla son haftalarda sergilediği performansla beklenenin altında kalan Ricardo Quaresma, Lokomotiv Moskova karşısında oyuna yedek kulübesinde başlayacak. Q17’nin yerine bu karşılaşmada kart cezası sona eren Olcay Şahan görev yapacak. Teknik direktör Şenol Güneş’in, Quaresma’ya oyunun gidişatına göre ikinci yarıda forma vermesi bekleniyor.