GÜNDEM: Nokta Dergisi’nde iki tutuklama

Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan tutuklandı. Paralel Yapı’nın yayın organı Nokta dergisinin 1 Kasım seçim sonuçları üzerine hazırladığı ‘İç Savaş’ kapağı hakkındaki soruşturma kapsamında gözaltına alınan Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan tutuklandı.
Kapağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının bulunduğu ve “2 Kasım Pazartesi: Türkiye İç Savaşının Başlangıcı” ifadesinin yer aldığı Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan, savcılıktaki sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Güven ve Çapan sevk edildikleri mahkemede tutuklandı. Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven’in savcılık ifadesinde, derginin kapağını koalisyon olacağı öngörüsüyle seçimden önce hazırladıklarını söylediği öğrenildi.
İki isim dün “suç işlemek için alenen tahrik” ve “Halkın bir kısmını diğer bir kısmına karşı silahlandırarak, birbirini öldürmeye tahrik” suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.