TEKNOLOJİ: Haftanın en iyi uygulamaları

Her hafta olduğu gibi bu hafta da sizler için Google Play Store ve App Store uygulama marketlerinden, en iyi uygulamayı derledik.

Haftanın en iyi iOS ve Android uygulamaları:
Akıllı telefon veya tablet bilgisayarlarınıza yeni özellikler katabileceğiniz, eğlenceli ve pratik uygulamaları sizler için derledik. Geçtiğimiz haftanın en çok dikkat çeken 6 uygulamasını, ilerleyen sayfalarda bulabilirsiniz.

Pixty
Pixty bir fotoğraf platformu. Fotoğraflarınızı yedekleyerek Android, iOS ve Windows platformlarından ulaşmanızı sağlayan uygulama, aynı zamanda fotoğraflarınızı kategorize etmenize de yarıyor. Bu sayede aradığınız fotoğrafları kolayca bulabiliyorsunuz. Diğer Pixty kullanıcıları arasında kolayca fotoğraf paylaşmak da mümkün. Uygulama tamamen ücretsiz olarak App Store ve Google Play Store’da sizleri bekliyor.

Boomerang
Instagram’ın yeni servisi Boomerang, geçtiğimiz hafta duyuruldu ve büyük ilgi gördü. Boomerang, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerindeki Live Photos özelliğine oldukça benzer bir işleve sahip. Hareketli fotoğraflar çekmenizi sağlayan uygulama bunu MP4 formatında kaydetmenize veya sosyal ağlarda paylaşmanıza olanak tanıyor. Tabii ki ücretsiz.

ReBoard
ReBoard bir iOS klavyesi. iPhone ve iPad uyumlu olan klavye, size bazı kısayollar sunuyor. Bu kısayollar sayesinde ana ekrana dönüş yapmadan uyumlu diğer uygulamalara geçiş yapabiliyorsunuz. Örneğin YouTube, Dropbox, iTunes gibi uygulamalara, klavye içerisinden erişmek mümkün oluyor. Ayrıca internet üzerinden de aramaları bu klavye ile yapabiliyorsunuz. Klavye bazı özellikler için uygulama içi satın alma seçeneğini sunuyor.

Lucid
Lucid, fotoğraf meraklıları için oldukça faydalı bir uygulama. Ciltlerdeki pürüzleri otomatik bir şekilde yok eden uygulama bunu tamamen kendi kendine yapabiliyor. Bu sayede sizin yapmanız gereken pek bir şey kalmıyor. Sadece pürüzlerin yok edilmesi için gerekli hassasiyeti belirlemeniz gerekiyor.

easyHome for Samsung
Bu uygulama sadece parmak izi okuyucusuna sahip Samsung cihazlarda çalışıyor. Telefonun ekranını kilitlemek için bir pratik yol kazandıran uygulama, parmak izi sensörünün üzerinde parmadığınızı uzun süre tutarsanız ekranı kilitliyor. Telefon kitliyken ise yine sadece parmak izi sensörünün üzerine parmağınızı tutarak ekranı açabiliyorsunuz. Basmadan sadece dokunarak uyumlu Samsung cihazlarla kullanmak mümkün.

Black Screen of Life
Black Screen of Life, son derece faydalı bir Android uygulaması. Telefonunuzun yakınlık sensörünü kullanarak, ekranın otomatik kapatılmasını sağlayabiliyorsunuz. Örneğin YouTube üzerinden müzik dinlerken telefonu ters çevirirseniz, ekran kapanıyor ancak müzik oynamaya devam ediyor. Bu sayede ciddi bir enerji tasarrufu yapılması mümkün oluyor. Uygulama tamamen ücretsiz.