TEKNOLOJİ: Samsung, ‘katlanabilir’ telefonunda son virajı da aldı!

Note serisiyle tabletfon konseptinin, Edge serisiyle de kavisli ekranın kapısını açan Samsung şimdi de katlanabilir telefonlarla tanıştırıyor bizleri!
Samsung, uzun zamandan beri üzerinde çalıştığı katlanabilir akıllı telefon projesinde son virajı aldı gibi.
Samsung cephesinden gelen haberlere göre, Project V (valley > vadi) ismi altında test çalışmalarının yürütüldüğü modelin Ocak ayında tanıtılması bekleniyor. Dahası SM-G929F kod adı altında gelecek olan telefonun ilk etapta satışa sunulacağı ülkeler de belli olmuş durumda. Evi G. Kore’nin yanısıra İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa, Polonya ve İskandinavya Bölgesi ülkelerindeki tüketicilerle buluşacak olan modelin ülkemize de yine ilk partide giriş yapma ihtimali var. Gerçi Türkiye konusunda resmi bir açıklama yok ancak gördüğümüz kadarıyla izlenen strateji Edge+’takinin aynısı ki bu durumda bize de ilk partiden gelebilir.

Modelin kaputunun içine baktığımızda ise karşımıza Snapdragon 820 yongaseti ile 4GB RAM çıkıyor ki bu da oldukça kaslı bir yapıya sahip olacağı demek. Ekran büyüklüğüne yönelik şimdilik diyebileceğimiz tek şey ise 5-inç’in üzerinde olacağı. Tabii bu bilgilerin resmi değil güvenilir kaynaklardan gelen duyumlar olduğunu söyleyelim.
Bu arada önemli bir detay da, cihazın çalışan bir prototipinden hareketle, Samsung’un ekranda uzun süreli kullanımda deformansyona sebep olabilecek ITO (indium tin oksit) film yerine metal gözenekli dokunmatik katman kullandığı. Bu sayede aletin sıkıntısız biçimde binlerce kez katlanıp açılabilmesi sağlanıyor.
Tabii en nihayetinde bahsettiğimiz ürün tamamıyla yeni bir konsept olduğundan ve elimizde aşağıdaki reklam filminin (ve bir takım çizimlerin vs. haricinde) somut bir şey de olmadığından tasarımının nihai aşamada neye benzeyeceğine yönelik de bir şey diyemiyoruz.

Velhasıl eğer denildiği gibi önümüzdeki yılın başına yetiştirilecek olursa muhtemelen CES 2016 ile tanıtılacak demektir ki fuarın bombası da tabii ki kendisi olacaktır.