SİYASET: “Hangi yetkiyle hakaret ediyorsun”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Ben kimi katlettim de bana “Katil Erdoğan” diyorsun

Koza İpek Grubu’na kayyum atanmasına ilişkin bir soruya Erdoğan, “Bu bir yargı süreci. Yargı, inanıyorum ki elinden geleni yapacak. Acaba niye kayyum tayin etti yargı? Bunun üzerinde iyi düşünülmesi gerekir. Çünkü 1 numarası kaçıyor. Arkadan da diyor ki, herhangi bir usulsüzlük söz konusu değildir diyor. O zaman niye kaçıyorsun? Kaçma kal ülkende. Kaçıyorsa demek ki burada bir su kaçağı var. Temenni ediyorum ki Türk yargısı adil bir şekilde bununla ilgili de kararını verecektir” diye konuştu.

Tebessüm eden Erdoğan, “Bizim bildiklerimiz bize, ama yargının bildiği de kendinedir” diyerek soruya olan yanıtı tamamladı.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ-ERDOĞAN’A HAKARET DAVALARI

‘Basın özgürlüğü hakaret özgürlüğü değildir’ diyen Erdoğan “Basın eleştiri yapar saygı gösteririm, yol gösterir saygı gösteririm ama bu da bir yere kadardır. Almanya’daki örnek bu bakımdan çok çok önemlidir. Aylarca beklemiyorlar, şansölye devreye giriyor ve hemen sonuçlanıyor. Ailemden bana kadar türlü türlü hakaretler yapıldı. Birçoğuna sabrettim. Gar önündeki patlamada, “katil devlet, katil Erdoğan” dediler. Biz bunları karşılıksız bıraktığımız anda milletin güvenini kaybederiz. Biz bir fikrin temsilcisiyiz. Merhamet, merhamet edene olur. Avukatlarımın da bu noktadaki şeyi, “Siz üzerinde çalışın hakaret varsa eyvallah”. Ben kimi katlettim de sen bana katil Erdoğan diyorsun. Bu inançla yetiştim bu inançla hareket ediyorum. Siz hangi yetkiyle bu makamda bulunuyorum diye bu hakareti ediyorsun” dedi.