SİYASET: Ömer Çelik’ten Ankara saldırısına ilginç açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’ten Ankara saldırısıyla ilgili ilginç bir açıklama geldi. Çelik, “AK Parti olmasaydı saldırıyı gerçekleştirenlerin Türkiye’de bir hükümet, bir devlet boşluğu varmış gibi bir izlenim yayma hedefi başarıya ulaşacaktı. AK Parti sayesinde bu oyun da boşa çıktı” dedi. 1 Kasım’ı da “bir memleket meselesi” olarak niteleyen Çelik, “Mesele sadece AK Parti’nin tek başına iktidar olma meselesi değildir” ifadesini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Memur-Sen’in bir otelde düzenlediği toplantıda konuştu. Türkiye’yi olağanüstü bir duruma götürmek, demokrasisini çalmak, ekonomik olarak zaafa uğratmak isteyenler bulunduğunu ve bunların iki şey yaptığını öne sürdü. Çelik, “Biri askeri vesayet üzerinden üzerimize gelirler, ikincisi yargı vesayeti üzerinden üzerimize gelirler. Bunu da beceremezlerse, başvuracakları iki enstrüman kalır geriye. Bütün tarihimiz boyunca böyle olmuştur. Meclisteki grubunuzu dağıtmaya çalışırlar. Allah’a şükür AK Parti grubunu şimdiye kadar hiç bir antidemokratik odak, AK Parti grubunun içerisinden kimseyi satın alamadı. AK Parti grubu sağlam durdu. Bunu beceremedikleri zaman son bir enstrümana başvururlar. O da sivil toplumu size karşı hareketlendirmeye çalışırlar” diye konuştu.
İktidarlarını “istikrar” olarak niteleyen Çelik, 7 Haziran sonrasında yaşanan süreci ise “türbülans” olarak adlandırarak, muhalefet partilerini suçladı. Çelik, “CHP’ye ve MHP’ye ‘hükümete destek verin’ dediğimizde bu desteği vermediler. Üstelik bunlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde sayın Cumhurbaşkanımızın karşısında bir adayın etrafında kenetlenmişlerdi. Ama şimdi terörle mücadeleye destek vermeme konusunda kenetlendiler” ifadelerini kullandı.
CHP Sözcüsü Koç’tan Ömer Çelik’e “belge” yanıtı
Çelik’in gündeminde 10 Ekim’de Ankara’da Barış Mitingine katılan 102 kişinin öldürüldüğü intihar saldırısı da vardı. Çelik, “AK Parti olmasaydı Ankara Garı’ndaki saldırıyı gerçekleştirenlerin Türkiye’yi sahipsiz, dirayetsiz gösterme, Türkiye’de bir hükümet, bir devlet boşluğu varmış gibi bir izlenim yayma hedefi başarıya ulaşacaktı. AK Parti sayesinde bu oyun da boşa çıktı. Üç günlük ulusal yas ilan ettik, sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımız oraya karanfil bıraktı” dedi.
Türkiye’de uzun ve engebeli bir yürüşle demokrasinin inşa edildiğini iddia eden Çelik, Suriye ve Irak’ı örnek göstererek, “Türkiye’de Allah’a şükür sandık var, demokrasi var” ifadelerini kullandı.
Terör örgütleri vasıtasıyla sandıklar üzerine ipotek konulmaya çalışıldığını söyleyen Çelik, bu ipoteğe karşı direneceklerini belirterek, “7 Haziran’dan bu yana gördük ki AK Parti’nin tek başına iktidar olma meselesi sadece AK Parti meselesi değildir. Sadece AK Parti’nin ülkeyi tek başına yönetmesi meselesi değildir” dedi. 1 Kasım’ı “bir memleket meselesi” olarak niteleyen Çelik, “Mesele sadece AK Parti’nin tek başına iktidar olma meselesi değildir” ifadesini kullandı.