SPOR: Kartal yüksekten uçuyor: 5-1

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Antalyaspor’u 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti ve ezeli rakiplerinin puan kaybı yaşadığı haftada 3 puan kazanarak hem liderliğini devam ettirdi hem de aradaki puan farkını 4’e çıkardı. Kartal’ın gollerini Necip Uysal, Mario Gomez(2), Olcay Şahan ve Cenk Tosun attı.
Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Antalyaspor’a konuk oldu. Mücadele hakem İlker Meral’in düdüğü ile başladı. Karşılaşmaya ev sahibi Antalyaspor gergin başladı. Henüz 3 dakika dolmadan Lokman ve Makoun sarı kart gördü. Yapımı tamamlanan ve bugün ilk defa maç oynanan Antalya Stadyumu’nun zemini dikkat çekti. Zeminde ağırlaşmalar görülürken Quaresma kramponlarını değişmek zorunda kaldı.
14. dakikada köşe vuruşu kullanan Beşiktaş’ta top karambolde Necip’İn önünde kaldı. Necip topu ortaladı yine karambolde Antalyaspor kalecisi Mbolhi kalesinden açıldı ve topa müdahele etti ancak top Necip’İn önünde kaldı. Necip düzgün bir vuruş yaparak 1134 gün sonra golle tanışarak takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol yapımı yeni tamamlanan Antalya Stadyumu’nda atılan ilk gol olarak tarihe geçti. 20. dakikada Beşiktaş Olcay ile net bir golü kaçırdı dönen top Antalyaspor atağına dönüştü. sağ kanatta ismail’İn hatasında ceza sahası içinde topu önünde bulan Samuel Eto’o meşin yuvarlağı filelere yollladı ve maça 1-1’lik eşitlik geldi. 27. dakikada sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma rakiplerini birer birer çalımladı ve ceza sahasına ortaladı. Doğrudan kaleye yönelen topa Mario Gomez kafa vurdu ve Beşiktaş mücadelede tekrar öne geçti.
Golden sonra hızlı ataklarını sıklaştıran Beşiktaş Oğuzhan, Quaresma, Olcay ve Mario Gomez ile etkili ataklar üretti. 37. dakikada paslarla Antalyaspor ceza sahasına giren Beşiktaş’ta Oğuzhan’ın şutu direğin hemen üstünden auta gitti ve net bir gol kaçmış oldu.
İlk yarıda sahada hızlı bir maç oynanırken Beşiktaş rakibine oranla daha çok pas yaptı ve pozisyon buldu ancak bunlarsan sadece 2’sini gole çevirebildi. Mücadelenin ilk yarısı 2-1 sona erdi.
Beşiktaş’ta ikinci yarıda sarı kart gören Arsen Adem Gülüm sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Ersan Gülüm cezasını cuma günü oynanacak olan Kasımpaşa maçında çekecek.