GÜNDEM: CHP Genel Merkezi’ne ateş açıldı

CHP Genel Merkezi yakınlarında silah sesleri duyulması üzerine olay yerine gelen polis, çevrede güvenlik önlemi aldı. Edinilen bilgiye göre, CHP Genel Merkezi yakınlarında 4-5 el silah sesi duyulması üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Olay yeren gelen polis ekipleri, parti binası önüne güvenlik şeridi çekti. Daha sonra parti genel merkezine gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, olayı telefonla öğrendiğini belirterek, içeride parti yöneticileriyle toplantı yapmadan bir şey söyleyemeyeceğini söyledi. Görgü tanıkları, silahın siyah bir arabadan sıkıldığını iddia etti.
GÜRSEL TEKİN’DEN AÇIKLAMA
CHP tarafından Çırağan Sarayı’nda düzenlenen 2015-2016 Sanat resepsiyonu öncesi gazetecilere bir açıklama yapan Gürsel Tekin, şunları söyledi: “Partimizin Genel Müdürü ile görüştüm. Maalesef bu akşam üstü saat tam 19.00 civarlarında, plakası bilinmeyen bir araç Genel Merkezimizin önünden geçerken 5 adet kurşun sıkıldığını söyledi. Arkadaşlarımız Emniyet’e başvurmuşlar. Bu saatlerde, şu anda Emniyet mensupları kameralardan aracın kime ait olduğunu, kimler olduğunu inceliyorlar. Önümüzdeki saatlerde kimlerin olduğunu hep beraber görmüş olacağız.”
Tekin, bir gazetecinin, “Emniyet yetkilileriyle konuşma durumunuz oldu mu acaba?” sorusuna, “Şu anda daha haberimiz oldu. Partimizin Genel Müdürü Emniyet mensuplarına bildirmiş. Şu anda çalışmalar var. O çalışmalardan sonra size bilgi veririz” yanıtını verdi.
“EMNİYET 24 SAATTE OLAYI ÇÖZECEKLERİNİ İFADE ETTİLER”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Genel Merkezi önüne gelen siyah bir arabadan 5 el ateş edildiğini ve parti binasında ilk belirlemelere göre isabet bulunmadığını açıkladı. CHP Genel Merkezi önünde 5 el silah sıkıldığı iddia edildi. Polis ekipleri, aldıkları ihbar üzerine CHP Genel Merkezi önüne gelerek güvenlik önlemi aldı. Güvenlik şeridinin çekildiği genel merkez önünde olay yeri inceleme ekipleri incelemelerde bulundu.
Parti genel merkezine gelerek partiilerden ve polislerden bilgi alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, daha sonra açıklamalarda bulundu. Silahın kuru sıkı mı yoksa gerçek mi olduğunun henüz belli olmadığını belirten Bingöl, genel merkez önüne gelen siyah bir aracın arka camından 5 el silah sıkıldığını ifade etti. Polislerin kendisine bu olayı 24 saat içinde çözeceklerini ilettiklerini belirten Bingöl, parti binasında ilk belirlemelere göre isabet bulunmadığını söyledi. Bingöl, güvenlik kameralarının görüntülediği aracın Anadolu Bulvarı üzerinde hızla uzaklaştığını söyledi.
VALİLİK’TEN AÇIKLAMA GELDİ
Ankara Valiliği, CHP Genel Merkezi’nin bulunduğu caddede havaya ateş açılmasıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, olayın faillerinin yakalanması için incelemelerin sürdüğü belirtilerek; ”26.10.2015 günü saat 19:15 sıralarında CHP Genel Merkezinin bulunduğu Anadolu Bulvarından geçen bir araçtan 4 el ateş edildiği ihbarı alınmış, ilgili bütün ekiplerimiz olay yerine yönlendirilmiştir. Ekiplerimiz tarafından, araç ve fail veya failleri tespit etmek için yapılan incelemeler titizlikle yürütülmektedir” denildi.