EKONOMİ: Taşeron işçilerine müjde!..

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asli işi yapan taşeron işçilerin kadroya alınacağını belirtti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir teleziyon programında gündeme ve Ak Parti’nin seçim vaatlerine dair değerlendirmelerde bulundu.
İşte Mehmet Şimşek’in açıklamalarında öne çıkanlar:
* 2016’da asgari ücret 1.300 TL olacak. Artışın bazı sektörlere olumsuz etkisi olabilir. Yükün büyük kısmı işverinin üzerinde olacak.
* Taşeron işçileri kadroya alacağız ancak asli işi yapan taşeron işçileri kadroya alacağız. sağlık Bakanlığı’nda yemek işiyle uğraşanları asli işleri olmadığı için kadroya almayacağız. Güvenlik işi de Sağlık Bakanlığı’nın işi değil. Yan işlerde taşeron işçilik devam edecek ama taşeron işçilerin durumu iyileştirilecek
* Türkiye bütün dış şokların tam merkezinde.
* Milli gelir cari, reel ve satın alma gücüne göre arttı. Makyajlama asla olmaz. Kur çok oynak olduğu için satın alma gücünü baz aldık.
* Kur henüz Türkiye’deki siyasal durumu fiyatlamadı.
* Piyasalarda oynaklık var, küresel ekonomilerde sorunlar var, seçimden sonra hükümetin hemen kurulması, bu hükümetin reform yapması ve beklentilerin iyileşmesi gerekiyor.
* Rusya küçülüyor, Ortadoğu’nun hali belli. Tüm bunlara rağmen Türkiye 2015 yılı büyüme rakamını yüzde 4’ten yüzde 3’e revize etti. Yüzde 3’lük büyüme bugünkü konjonktürde iyi.
* Şu anda Doğu’da ekonomi can çekişiyor. Demokrasi şiddetle birlikte yaşayamaz.