AKTÜEL: Kabataş olayına ilişkin iddia

Türkiye gündemini uzun süre meşgul eden Kabataş olayı hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

Gezi Parkı protestoları sırasında Kabataş’ta başörtülü bir kadına yapıldığı iddia edilen ve daha sonra yalan olduğu ortaya çıkan ‘saldırı’ya ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.
“Kabataş” iddiasını ilk kez yazan gazetede 2 yıl sonra ilginç tespit: Saçmasapan kurgular ürettiler

Taraf Gazetesi’den Murat Seçkin bugünkü yazısında, Gezi Parkı protestoları sırasında Kabataş’ta başörtülü bir kadına yapıldığı iddia edilen ve daha sonra yalan olduğu ortaya çıkan ‘saldırı’ya ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı. Seçkin o dönemde Star Gazetesi’nde editör olarak çalıştığını belirtirken, saldırıya uğradığı iddia edilen kadınla röportaj yapan Elif Çakır’ın sözlerini köşesine taşıdı.

Seçkin yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Çakır, “gazetecilik” hünerlerinin hepsini kullanarak gelini nasıl “konuşturuyor” anlatamam… Darp oluyor neredeyse tecavüz, birkaç kişi oluyor 70 deri eldivenli adam… Kadının üstüne işeyeni mi ararsın, pornografik girişimlerde bulunanları mı?..Röportaj bitiyor ve geriye yayınlanması kalıyor.“Gazeteci” Elif, “mağdur” gelinle yaptığı “röportajı” gazetenin sistemine atıyor. Sayfanın editörü okuduklarını görünce şaşkınlığını gizleyemiyor… Bir ara yaptığı büyük haberin coşkusu ve gururuyla yazıişlerine gelen Çakır’a birkaç soru soruyor editör arkadaş. İlk soru şu: Bunları bu kadın mı anlattı?.. Elif’in cevabı: Psikolojik olarak bitmiş durumda… Konuşacak hali yoktu. Ne anlatabilirdi ki? Ama ne demek istediğini ben anladım!!!”

ELİF ÇAKIR KONUŞMADI

Murat Seçkin’in iddialarının ardından görüş almak için Hürriyet’in ulaştığı Elif Çakır, konuyla ilgili herhangi bir değerlendirme yapmayacağını belirtti.

ELİF ÇAKIR SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMA YAPTI

Elif Çakır sosyal medya hesabı Twitter’dan, “Buradan bağımsız ve tarafsız devletin savcılarına sesleniyorum. Kabataş kurguydu diyen kişiyi sorgulayın.Kurgu oldugunu iddia eden o kurguyu ispat etmekle sorumludur. Kim kurguladıysa bunu bilmek hepimizin ama en çok benim hakkım.Savcılar bunun peşini bırakmamalılar. Ben sadece Z.D’nin anlattıklarını aktardım. Savcılığa roportaj kayıtlarımı vermeye hazırım” şeklinde açıklamalarda bulundu.