SPOR: Kartal’da sakatlarda son durum

Spor Toto Süper Lig’de lider Beşiktaş ile Antalyaspor arasında ev sahibi ekibin yeni stadı Antalya Arena’da yarın oynanacak ve saat 20.00’de başlayacak maçta, hakem İlker Meral görev yapacak.
Ligde liderlik koltuğunda oturan “Kara Kartallar”, rakibi karşısında kazanarak hem ligde üst üste dördüncü galibiyetini almak hem de zirvedeki yerini korumak istiyor.
Beşiktaş, ligin geride kalan 8 haftasında aldığı 6 galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgiyle 19 puan topladı ve zirvede yer aldı.
Beşiktaş’ta, Antalyaspor maçı öncesi adalesinden sakatlığı bulunan Gökhan Töre’nin durumu netlik kazanmadı.
Siyah-beyazlı takımın, hafta içi UEFA Avrupa Ligi’nde Lokomotiv Moskova ile deplasmanda yaptığı karşılaşmada adalesinde zorlanma meydana gelen Gökhan Töre’nin durumunun, bugünkü son antrenmanın ardından netleşeceği öğrenildi.
Grip olduğu için dünkü antrenmanda yer almayan Jose Sosa’nın ise yarınki mücadelede oynaması bekleniyor.

Beşiktaş’ta, uzun süreli sakatlıkları bulunan Veli Kavlak ve Tolgay Arslan da Antalyaspor’a karşı takımdaki yerlerini alamayacak. Siyah-beyazlı takımın muhtemel 11’i şöyle:
Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Gökhan Töre (Kerim Frei), Oğuzhan, Sosa, Quaresma, Gomez.
Beşiktaş ile Antalyaspor arasında oynanacak mücadele, ligin en golcü futbolcularından ikisini karşı karşıya getirecek.
Siyah-beyazlı ekibe özellikle son haftalarda yaptığı katkıyla dikkati çeken Mario Gomez, takımının ligdeki son 9 golünün 6’sını kaydetti. Alman futbolcu, son olarak UEFA Avrupa Ligi’nde Lokomotiv Moskova karşısında da takımının tek golünü attı.
Mario Gomez gibi ligde 6 golü bulunan Samuel Eto’o da gol yollarında takımının en büyük kozu. Tecrübeli futbolcu, geçen hafta Bursaspor karşısında takımının ilk sayısını kaydederek 3 haftalık gol özlemine son vermişti.
Beşiktaş, ligde geride kalan 8 haftada oynadığı 4 deplasman maçında 10 puan topladı.
Sezona dış sahada, Mersin İdmanyurdu ile yaptığı maçla başlayan siyah-beyazlı takım, rakibini 5-2 yendi. Ligin 3. haftasında ise Gaziantepspor’a konuk olan “Kara Kartallar”, rakibini 4-0’lık skorla geçti.
Deplasmandaki tek puan kaybını 5. haftada Gençlerbirliği ile oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı maçta yaşayan Beşiktaş, 7. hafta mücadelesinde ise dış sahada Eskişehirspor’u 2-1 mağlup etti.
Beşiktaş, bu sezon şu ana kadar attığı 19 golün 12’sini deplasmanda kaydederken, kalesinde gördüğü 8 golün 4’ünü dış sahada yedi.
Antalyaspor karşılaşması öncesi Beşiktaş’ta Ersan Adem Gülüm ve Oğuzhan Özyakup, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
Süper Lig’de 3’er sarı kartı bulunan Ersan Adem Gülüm ve Oğuzhan Özyakup, yarınki maçta sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek. Beşiktaş, ligin 10. haftasında Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek.