SPOR: Başkan Orman: “Herkes önündeki yemeği yesin”

“Aziz Bey kavgacı bir üslupla konuşuyor. Başka kulüplerin hakkında konuşmak kimsenin haddine değil. Şimdi amaç konuyu başka yere çekip kutuplaşma yaratmak falan. Biz bunları yemeyiz, başka kapıya!”
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın dün sabah Divan Kurulu toplantısında yaptığı Beşiktaş’la ilgili açıklamalarına, çok sert yanıt verdi. Langaspor bile olsa, başka kulüplerin yönetimi hakkında konuşmanın hiç kimsenin haddine olmadığını dile getiren Orman, şöyle devam etti: “Önceki gün G.Saray başkanının önemli bir açıklaması vardı. Derbiye gitmeyi ve kaos ortamının yok olmasını istediğini söyledi. Biz de polemiklere girmek istemiyoruz. Ancak Aziz Bey’in ayrıştırıcı bir üslubu var. Türk sporunu kaos ortamına sokmak doğru değil. Hiç kimsenin haddine değildir bir başka camianın hakkında açıklama yapmak. Biz bunları yemeyiz, başka kapıya! Bizimle bir işi yok, bunlar ayıp şeylerdir.”
Fikret Orman, halkın arasında bir Başkan olduğunu belirterek şöyle devam etti: “F.Bahçeli ve G.Saraylılar ile fotoğraf çekiliyoruz. F.Bahçelililer, “Aziz Bey’e uyma başkan, onunla aynı seviyede konuşmayın” diyorlar. Bunları F.Bahçeliler söylüyor! Biz şike sürecinde bile biz sadece kendi camiamızla ilgili konuştuk. Bizi kenar süsü gibi bu davaya eklediklerinde de böyle söyledik. Bizimle alakası yoktu. Zaman zaman bizimle alakalı da açıklamalarda bulundu ama genelde cevap vermedik. Kendisi Süleyman Seba’dan örnek alsın. Bizim üslubumuz vardır. Herkes önündeki yemeği yesin!”
Fikret Orman, herkesin kendi oynadığı maçlar ve kendi problemleriyle ilgilenmesi gerektiğinin altını ısrarla çizerken, şöyle de bir örnek verdi: “Beşiktaş geçen sene F.Bahçe maçından önce Club Brugge ile oynamıştı. Avrupa’da çok tanınan kulüptür Brugge.. Maç sonunda bize, “Köy Takımı’na elendiniz” dediler! Peki Molde ne? 26 bin nüfusu var. Dün söylediğiniz şeyler bugün karşınıza çıkar. Türk futbol kamuoyu bunları görüyor ve bir kez daha başka kapıya diyorum.”
Orman, medya ile ilgili yapılan eleştirilere farklı bir yorumda bulundu. Medyanın, Beşiktaş ailesinin bir parçası olduğunu belirten Başkan Orman, “Aynı yerlere gidiyoruz, medyanın görevi var. Bizden haber alıp iletmek, buna saygı gösteriyoruz. Bizim kapalı bir işimiz yok, yazın. Gizli kapaklı bir işimiz yok. Tek sorunumuz yalan haber olmaması. Yoksa biz işimizi yaparken, sizden saklamak bizim işimizin bir parçası. Transfer yapmak gibi. Sizin işinizi ise bunu bulmak. Ancak ‘Beşiktaş Messi’yi getiriyor’ diye yazarsanız gündem değişiyor. Onun dışında bir sorunumuz yok” ifadesini kullandı.
Siyah-beyazlı ekibin başkanı, kesinlikle teknik konularla ilgili yorum yapmadığını ifade etti. Çok iyi ve karakterli oyunculardan kurulu bir kadroları olduğunu ifade eden Başkan Orman, “Lokomotiv Moskova maçında Oğuzhan’la rakip takım oyuncuları arasında olan olayda, bir anda bütün takım kenetlendi. Bu önemliydi takım olmak için. F.Bahçelisi de, G.Saraylısı da Beşiktaş maçlarını izlemekten büyük keyif aldıklarını söylüyorlar. Doğru yolda gittiğimizi ve iyi çalıştığımızı düşünüyoruz. Kimse kerameti kendisinde aramasın. Beşiktaş’a dua edenlerin ve çok çalışanların sayesinde bugünlere geldik” dedi. Fikret Orman, Avrupa futbol piyasasının yakından izlediği Beşiktaşlı oyuncular için de, “Oğuzhan, Tolgay, Gökhan Töre gibi çok önemli yıldızlarımız var. Kalecimiz Tolga her gün üzerine koyarak gidiyor. Ben Necip’i de çok beğeniyorum bu dönemde” yorumunu yaptı.
Başkan Fikret Orman, Futbol A Takımı’nın kullandığı Nevzat Demir Tesisleri’nin yenilendiğini vurguladı. Orman, tesislerdeki binanın modernize edildiğini, odalar, klimalar, mobilyalar, yemekhane, ofisler ve toplantı odalarının elden geçirildiğini anlatarak, yaklaşık 5 milyon lira yatırım yaptıklarını, gelecek yaz da 3 milyon liranın üzerinde yatırım planladıklarını söyledi. Orman, “Hocamızın fikirlerini de alarak burayı yaşanabilir hale getirdik. Vodafone Arena’nın zemini hibrit olacak. Aynı antrenman koşullarının oluşması için buraya da yatırım yaptık. Yaklaşık 10 gün içinde takımımız hibrit sahada antrenman yapacak” diye konuştu.