SİYASET: Kılıçdaroğlu: “Din üzerinden siyaset yapanları kınıyoruz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim gezileri kapsamında Malatya’da halka hitap etti. Şiddetli yağmur altında konuşmasını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, “Etnik kimlik üzerinden siyaset yapmıyoruz. Yapanları da kınıyoruz. Din üzerinden siyaset yapmıyoruz. Yapanları da kınıyoruz. İbadet, siyaset için yapılmaz. İbadet, Allah için yapılır” dedi.
Hava şartlarının miting yapmak için uygun olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, yağmura rağmen partililere hitap ederek “Havanın miting için uygun olmadığını biliyorum; ama gönüllerimiz beraber. Yüreklerimiz beraber. Size sözüm söz bu ülkeye huzuru getireceğim. Her ile huzur, her sofraya bereket getireceğim. Hiç kimseyi ötekileştirmeden 78 milyon yurttaşımı kucaklayacağım. Yeni bir siyaset anlayışı, halkçı bir siyaset anlayışı, ülkesini sevenlerin yola çıktığı bir siyaset anlayışını bu ülkeye getireceğim. Sözüm söz; bu ülkeye barışı, bu ülkeye huzuru ve kardeşliği getireceğim” diye konuştu.
Ülkede 7 Haziran’dan önce terör olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, terörün hangi gerekçeyle ortaya çıktığını sorarak “7 Haziran’da sandığa gittik. Şimdi 1 Kasım’da bir daha gideceğiz. Vatandaşımız haklı olarak soruyor. ‘7 Haziran’da sandığa gittik, oyumuzu kullandık. Niye bir daha bizi sandığa gönderiyorsunuz?’. Bunu düşünün. Bu sorunun cevabını vicdanınıza sorun. 7 Haziran’dan önce bu ülkede terör yoktu. Neden birden bire terör hortladı? Hangi gerekçeyle hortladı? Fidan gibi evlatlarımız, şehit olarak geliyorlar. Size sözüm söz, terörü bitireceğim bu ülkede. Hiçbir gencimizi annesi askere gönderirken gözü arkada kalmayacak. Onlar beceremediler. İnşallah biz yapacağız” ifadelerini kullandı.
Din üzerinden siyaset yapanları kınadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Etnik kimlik üzerinden siyaset yapmıyoruz. Yapanları da kınıyoruz. Din üzerinden siyaset yapmıyoruz. Yapanları da kınıyoruz. İbadet, siyaset için yapılmaz. İbadet, Allah için yapılır. Herkesin bunu böyle bilmesini isterim. 1 Kasım’da sandığa gideceğiz. Düşünerek gideceğiz. Türkiye’nin daha iyi yönetilmesi lazım. Biz, Türkiye’yi adaletle yöneteceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. 78 milyon yurttaşı oy versin, vermesin kucaklayacağız” şeklinde konuştu.