SPOR: Kartal Avrupa’da zirveye uçuyor: 1-1

Süper Lig’de zirveye kurulan, Avrupa’da da ilk sıra için Moskova’ya uçan Kartal, 1 puanla döndü. Bu sezon deplasmanda maç kaybetmeyen Beşiktaş, 5 Kasım’da Rus ekibini İstanbul’da yenip, gruptaki son 2 maç öncesi liderliği almayı planlıyor
Şenol Güneş yönetiminde Süper Lig’de şampiyonluk, UEFA Avrupa Ligi’nde ise final parolasıyla yola çıkan Beşiktaş’ta işler gayet yolunda. Geride kalan 8 hafta sonunda Galatasaray ve Fenerbahçe önünde ligde zirveyi ele geçiren Siyah-Beyazlılar, Avrupa Ligi’nde de avantajlı bir şekilde devam ediyor. H Grubu’ndaki 3. ve belki de en kritik maçında 2’de 2 yapan Lokomotiv Moskova’yla deplasmanda kozlarını paylaşan Siyah-Beyazlılar, geriye düşmesine rağmen 1 puanı söktü aldı.
Bu sezon lig de dahil olmak üzere çıktığı 4 deplasman maçında rakiplerine geçit vermeyen Şenol Güneş’in takımı, zirve hesabını İstanbul’a bıraktı. 5 Kasım’da Rus rakibini İstanbul’da ağırlayacak olan Siyah-Beyazlılar, taraftarının önünde kazanmayı başarırsa gruptaki son iki maç öncesi zirveye kurulacak.
Lokomotiv Moskova ve Skenderbeu ile art arda sahasında oynayacak olan Beşiktaş’ın aldığı 1 puan bu yüzden çok değerli. Siyah-Beyazlılar’da artık tüm hesaplar bu içeride karşılaşacağı iki rakibini devirip son maçta Sporting karşısına rahat çıkmak.