SPOR: Gomez Avrupa açılışını yaptı

Beşiktaş’ın Süper Lig’de zirveye çıkmasında 8 maçta attığı 6 golle başrol oynayan Mario Gomez, Avrupa’da da siftah yaptı. Takımının geriye düştüğü zamanda sahne alan Kartal’ın yıldızı, klasına yakışır bir vuruşla geceye damgasını vurdu.
Sezon genelinde 27 gol atan Demba Ba’nın Çin’e satılmasının ardından Beşiktaşlılar’ın en büyük kaygısı yeni gelecek golcünün aynı performansı sergileyip sergileyemeyeceğiydi. Kartal’ın sezon başında Fiorentina’da 2 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığı Mario Gomez bu soru işaretlerini çok çabuk giderdi.
Beşiktaş’ın formda golcüsü Mario Gomez, Avrupa Ligi’nde de golünü attı. Süper Lig’de 8 maçta 6 golü bulunan Alman yıldız, Lokomotiv Moskova karşısında da kalitesini konuşturdu. Gomez, 64. dakikada kaleyi tam cepheden gören ceza sahası çizgisinin üzerinde topla buluştu. Oğuzhan’ın asistinde önce Lokomotiv savunmasına bir çalım atan Gomez, sol ayağıyla da kalecinin soluna topu gönderdi. Bu sırada Guilherme, çaresizce filelere giden topu izledi.
Hücum hattında çok yalnız kalmasına, istediği topları bir türlü alamamasına rağmen rakip savunmayı tek başına zorlayan, ileri çıkmasına izin vermeyen Gomez, Beşiktaş’ın zorlu Rusya deplasmanından da 1 puanla dönmesinde başrol oynadı. Siyah-Beyazlı forma altında çıktığı son 7 resmi maçında 7. golünü atan Gomez, şimdiden taraftarın sevgilisi olmayı başardı.