SPOR: İşte Beşiktaş’ın gizli kahramanı

Beşiktaş’ın gizli kahramanı Atiba Hutchinson Kanadalı oyuncu bu sezon siyah beyazlı takımdaki en etkili isim olarak dikkat çekiyor. Beşiktaş’ın gizli kahramanı Atiba Hutchinson! Kanadalı oyuncu bu sezon siyah beyazlı takımdaki en etkili isim olarak dikkat çekiyor.

Beşiktaş’ta 3. sezonunu geçiren Atiba, siyah beyazlıların bu sezon oynadığı 10 resmi maçta da 90’ar dakika görev yaptı. Toplamda 900 dakika ile takımın en çok süre alan isimleri arasında yer alan Atiba, takıma verdiği katkı ile alınan puanlarda önemli rol oynadı.

Geride kalan iki sezonda zaman zaman savunmanın kanatlarında da mücadele veren Atiba, bu sezon sadece orta saha poziyonunda forma giyiyor. Mevkidaşları Veli ve Tolgay’ın sakatlıkları nedeniyle orta sahanın yükünü taşıyan Kanadalı futbolcu, ilk 10 maçtaki performansı ile kazanılan maçlarda takımına önemli katkıda bulundu.

Savunma ve hücumda sürekli boş alanları kapatmaya çalışan Atiba, verdiği isabetli paslarla çoğu zaman takımını rahatlatan isim oldu.

Sezonun Beşiktaş adına öne çıkan isimleri Mario Gomez, Oğuzhan, Cenk Tosun ve Gökhan Töre gibi asist ve gollere direk katkı yapmasada, oyun içindeki etkinliği ile her maçta sahanın en iyileri arasına adını yazdırdı.

Atiba, Beşiktaş’ın son oynadığı Çaykur Rizespor maçında da kusursuza yakın bir performans sergiledi. Kullandığı 94 pasın 93’ünde isabet kaydeden Kanadalı oyuncu Lig’in ilk 8 haftası sonunda da 485 isabetle en çok isabetli pas yapan oyuncu oldu.