SPOR: Kartal’ın Kalesi Daha Zengin

Beşiktaş’ın kalesini koruyan Tolga Zengin, teknik direktörlük koltuğuna Şenol Güneş’in oturmasıyla toparlandı. Geçtiğimiz yıl çok eleştirilen 32 yaşındaki deneyimli eldiven, bu sezonki performansıyla Siyah-Beyazlılara büyük katkıda bulunuyor. Kabiliyetli file bekçisi, yarın oynanacak S.Moskova maçı öncesinde güven veriyor.

Süper Lig’in lideri Beşiktaş’ın başarısında, en büyük pay sahiplerinden biri de Tolga Zengin. Sezona iyi başlayan ve her geçen gün performansını artıran deneyimli file bekçisi, 8 gol yese de ilk 8 haftadaki 7 net kurtarışıyla dikkati çekti. Özellikle Avrupa Ligi’nde, Sporting Lizbon’u ağırladıkları ve 1-1 biten maçta üç net tehlikeyi durduran deneyimli eldiven, 1-0 üstün tamamladıkları son Rizespor karşılaşmasında da övgü aldı. 70’inci dakikada sol kanattan kullanılan kornerde iyi yükselen Viera’nın kafa vuruşunda adeta uzadı, topun kontrolünü sağladı.

Camianın güvenini yeniden kazanan Tolga Zengin’deki değişim, Şenol Güneş’le de yakından ilgili. Eski bir kaleci olan deneyimli teknik adamın Siyah-Beyazlılara gelişi, Trabzonspor’dayken birlikte çalıştığı öğrencisini de pozitif yönde etkiledi. Kabiliyetli isimle gerçekleştirdiği görüşmede, “Sana inanıyorum.” diyen ve yabancı kaleci transferini rafa kaldıran Güneş, Tolga’nın çıkışında başrolü oynadı. Başarılı taktisyen, Bordo-Mavililerde Onur Recep Kıvrak ve Bursaspor’da Harun Tekin’i de Türk futboluna armağan etmişti. Omzundaki sakatlık sebebiyle 2014-15’te istikrarsız bir görüntü çizen Tolga, hatalarıyla taraftarların tepkisini çekmişti. Belçika temsilcisi Club Brugge’a 3-1 kaybettikleri müsabakada ağır eleştirilere maruz kalan Tolga, bu yıl tribünlerin gözdesi.

Talebesine saha kenarından alkış tutan Şenol Güneş’in motivasyonu, Tolga’nın kaptanlık sorumluluğuna da olumlu katkı sağladı. Rize sınavının ardından soyunma odası koridorunda kulüp görevlileriyle birlikte malzeme aracını iterken gördüğümüz 32 yaşındaki deneyimin morali üst seviyedeydi. Bize gülümserken kullandığı, “Çalışıyoruz.” kelimesi, bugünlere nasıl ulaştığının ispatı niteliğindeydi. Tolga’nın formunu metheden Basın Sözcüsü Metin Albayrak ise basına yüklendi: “Geçen sene özel hayatıyla ilgili birçok asılsız şey yazıldı.” Günay Güvenç gibi yetenekli bir yedeği olan Şenol Güneş, Cenk Gönen’in Galatasaray’a gidişinden ötürü sakatlık ihtimalini de düşünerek bir numaralı mevkiye takviye yapılması raporunu verdi. Öte yandan Beşiktaş, yarın UEFA Avrupa Lig H Grubu’nda oynayacağı L.Moskova maçının hazırlıklarına devam etti.