AKTÜEL: Taksim’de taşlar neden sökülüyor?..

Geçen mayıs ayında başlayan ‘Taksim Meydanı Düzenleme Projesi’ kapsamında meydana parke taşı döşenmeye başlanmıştı. Taş döşenen meydanda yağmur suyu kanallarının yapımının unutulduğu ortaya çıktı. Taşlar yeniden sökülüp kanallar yapılmaya başlandı. CHP’li Hüseyin Sağ durumu skandal olarak niteledi.
Tartışmalara konu olan Taksim Meydanı Düzenleme Projesi’nden yağmur suyu kanallarının yapımının unutulduğu ortaya çıktı. Önce betonla kaplanan meydana daha sonra parke taşı döşenmesine karar verildi. Belediyenin tanıtımlarında ‘Taksim Meydanı, Gezi Parkı ile buluşuyor’ şeklinde yapıldı. Taşlar geçen mayıs ayından itibaren döşenmeye başlandı. Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre büyük bölümü döşenen taşların bir bölümü geri sökülmeye başlandı. Taşların sökülmesinin sebebi ise yağmur suyu kanallarının unutulmuş olması…
Meydanda inceleme yapan CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ taşların neden söküldüğünü sorduğunda yetkilerden, “Yağmur suyu kanalları ve dolayısıyla diğer ana kanalların yapımı unutuldu. Proje bu hatadan dolayı revize edildi” yanıtını aldı. Sağ konuyu İBB Meclis gündemine taşıyacağını belirterek “Gezi direnişinin yaşandığı, onca canın katledildiği ve dünyanın göz önündeki bu meydanda nasıl böyle bir hata yapılır? Saha görevlileri kendilerinin bu kusuru olmadığını proje hatası olduğunu söylüyor. Yağmur kanallarının yapılması gerektiğini vurguluyorlar. Peki bu kadar masraf ne olacak? Tamamen yapılan tesisat ve havuz alanları da sökülüyor. Böyle mi İstanbul’un gözbebeğinde proje yapılıyor” dedi.
CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Taksim Meydan Düzenleme Projesi’yle trafik tünellerle meydan altına 2013 yılında alınmış ve yayaların Gezi Parkı, Atatürk Kültür Merkezi, Talimhane ve İstiklal Caddesi arasında trafik kesintisi olmadan yürüyebildiği 100 bin metrekarelik alan inşa edilmişti.