AKTÜEL: “Ceza profesörü” dolandırılmasında yeni detaylar

Ceza Hukuku Profesörü Erdener Yurtcan’ın 4,5 milyon lira dolandırılmasıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınan şüpheli sayısı 4’e çıktı. Şüphelilerin, dolandırıcılık için 1.000’er lira verdikleri 4 ayrı kişiye banka hesapları açtırdıkları öğrenildi.

İştebazı detaylar:
Sarıyer’de geçen hafta içinde Ceza Hukuku Profesörü Erdener Yurtcan da telefon dolandırıcılarının kurbanı olmuştu. Telefon dolandırıcısının, “Hesabınızda terör örgütünün havale hareketliliğini tespit ettik. Paranızı ve sizi kurtarmak için dediklerimizi harfiyen yerine getirmeniz gerekiyor. Öncelikle, paranızı size söylediğim yere getirin” şeklindeki sözlerine inanan Prof. Erdener Yurtcan, yaklaşık 4,5 milyon lirayı şüphelilere kaptırmıştı.

GÖZALTI SAYISI 4’E ÇIKTI

Polis, Prof. Yurtcan’ın 400 bin lirayı EFT ile gönderdiği 4 banka hesabını yakın takibe aldı. Önce 4 hesaptan ikisinin sahibi olan Özkan K. ve Umut E. gözaltına alındı. Bugün sürdürülen operasyonlarda da, bloke edilmiş hesap haricinde diğer 3 hesaptaki parayı çeken Fettah A. ile Soner Ş. yakalandı. Böylece soruşturmadaki gözaltı sayısı 4’e çıktı.

PARAYLA HESAP AÇTIRMIŞLAR

Alınan bilgiye göre, Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ın dolandırılması için yapılan planların ardından, Fettah A. ile Soner Ş., 4 ayrı kişiye 4 ayrı banka hesabı açtırmakla görevlendirildi. Bu 2 kişinin, yaptıkları iş karşılığında 3’er bin lira aldığı iddia edildi. Bu 2 şüphelinin de, 4 kişi ayarlayarak, 4 banka hesabı açtırıp, karşılığında da bu hesapları açan kişilere 1.000’er lira para verdiği öne sürüldü. Hesap açan kişilerden 2’sinin gözaltında olduğu, diğerlerinin arandığı belirtildi.
Savcılıktan ek gözaltı süresi alınan şüphelilerle ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.