SPOR: Kara Kartal’ın zirve hesabı

Spor Toto Süper Lig’de lider Beşiktaş, 8. hafta mücadelesinde yarın Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek. Siyah-Beyazlı takım ile Çaykur Rizespor arasında Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanacak ve saat 20.00’de başlayacak maçta, hakem Alper Ulusoy görev yapacak.
Ligde liderlik koltuğunda oturan “Kara Kartallar”, Karadeniz temsilcisi karşısında sahadan 3 puanla ayrılarak hem ligde üst üste üçüncü galibiyetini alıp galibiyet serisi yakalamayı hem de zirvedeki yerini korumayı hedefliyor. Siyah-Beyazlılar ayrıca, Çaykur Rizespor karşısında galip gelerek hafta içi UEFA Avrupa Ligi’nde Rusya’nın Lokomotiv Moskova takımı ile deplasmanda yapacağı karşılaşma öncesi moral bulmak istiyor.
Beşiktaş, ligin geride kalan 7 haftasında aldığı 5 galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgiyle 16 puan topladı. Siyah-Beyazlılar, puan cetvelindeki en yakın takipçileri Galatasaray ve Fenerbahçe’nin 2 puan önünde zirvede yer alıyor.
Beşiktaş’ta, Çaykur Rizespor karşılaşması öncesi uzun süreli sakatlıkları bulunan Veli Kavlak ve Tolgay Arslan dışında eksik bulunmuyor.
Teknik direktör Şenol Güneş’in, Karadeniz ekibi karşısında sahaya süreceği kadroda değişiklik yapması beklenmezken, Siyah-Beyazlı takımın muhtemel 11’i şöyle:
Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, Tosic, Oğuzhan, Hutchinson, Gökhan Töre, Sosa, Olcay Şahan, Gomez.