SİYASET: Bahçeli’den önemli açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir TV kanalının canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Başbakan Davutoğlu’nun PYD, IŞİD ve Esad rejiminin Mayıs ayında anlaştığı yönündeki açıklamalarını değerlendirmesi istenen Devlet Bahçeli, “Sayın Başbakan, Mayıs ayında bu bilgiye ulaştıysa 4 ayda tedbir almama acziyetinde bulunmuştur. Sayın Başbakan’ın biraz az konuşmasında fayda vardır. Suçlamaları önlemek için istifaları önlemenin anlamı yoktur. Emniyetteki 3 görevden alma toplumu rahatlatmıştır. Asıl istifa etmesi gereken hükümettir” dedi.
Ankara Tren Garı Meydanı’ndaki patlama ilişkin bir soru üzerine Bahçeli şunları söyledi: “Milletçe çok acı, hüzünlü bir dönemden geçtiğimiz zamanda yapılıyor. 20 Temmuz 2015’ten itibaren tırmanan bir terör var. Bu terör Türkiye’yi sarmıştır. Son olarak da Ankara’da 99 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, çok sayıda vatandaşımızın yaralandığı bir katliamla karşılaştık. Türkiye’de terör tırmanışının olduğu ortamda, teröre lanet toplantılarının yapılması önemli. Ankara’daki mitingi yapan DİSK, KESK, Türk Tabipler Birliği (TTB) gibi tecrübeli, çok sayıda miting yapmış gruplar, çok fazla tedbir almalıydı. Kendi örgütleri içerisinde bu tedbirleri geliştirmesinde Türkiye’de emniyet güçleri ile koordineli çalışmalarında yarar vardı. Şimdiye kadar böyle bir koordinasyonun kurulmadığı anlaşılıyor. Ertesi gün herkesin panik olduğu bir sırada, bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin Sıhhiye’de konuyu gündeme taşıyarak sanki ateşle gitmelerini sağlayabilecek bir davranışı da yadırgadım. Bu konu çok ciddi.”
Hükümeti eleştiren Devlet Bahçeli, “Suruç ve Ankara katliamını yakından incelemekte fayda var. 20-25 gün kaldı seçime, Seçim hükümeti olduğundan dolayı şu an istifaların da önemi yoktur. Böyle bir ortamda bir-iki bakanın istifası önemli değil. Asıl istifa etmesi gereken hükümettir” diye konuştu.