BEŞİKTAŞ: Görmezden gelmediler!..

Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü dolayısıyla, Beşiktaş Belediyesi ile Altınokta Körler Derneği etkinlik düzenledi. Etkinlikte renkli görüntülerin yanı sıra Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar´ın verdiği mesaj damga vurdu.

Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü dolayısıyla, Beşiktaş Belediyesi ile Altınokta Körler Derneği etkinlik düzenledi. Etkinlikte renkli görüntülerin yanı sıra Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar´ın verdiği mesaj damga vurdu.

Beşiktaş Belediyesi, 15 Ekim “Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü” dolayısıyla ‘Karanlıktan Aydınlığa Bir Mum Da Sen Yak´ sloganı ile engellileri daha iyi anlamak için göz bandı ile yürüyüş düzenledi. Göz bandı ile yürüyen Beşiktaş Belediye Av. Başkanı Murat Hazinedar´ın yanlışlıkla gazeteciye bastonu vurması renkli görüntüler oluşturdu.

Engellilerin günlük hayatlarında karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek için Beşiktaş Belediyesi, “Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü”nde Beşiktaş Demokrasi Meydanı´ndan engelliler için yapılmış fotoğraf sergisine siyah göz bandı takılarak yürüyüş düzenledi. Etkinliğe, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi Başkan Danışmanı ve Altınokta Körler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Murat Demirok, oyuncu Metin Yıldız, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Engelli vatandaşların etkinlikte dile getirdikleri en büyük sorun ise araçların engelli yolu üzerine park yapması olduğunu ifade ettiler.

Ankara´da Barış ve Demokrasi mitingi öncesinde patlatılan bomba sonucu hayatını kaybeden 99 kişiyi anmak için 99 adet mumu Demokrasi Anıtı´nda yakan engelliler, anıta karanfil bıraktı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da diğer vatandaşlar ile birlikte görme engelli vatandaşların yaşadıkları sıkıntıyı anlamak için göz bandı takarak Beşiktaş Demokrasi Meydanı´ndan görme engelliler için yapılan özel fotoğraf sergisine gitti. Başkan, göz bandı ile yürürken fotoğraf sergisine girdiği sırada yanlışlıkla bir gazeteciye bastonu ile vurması renkli görüntüler oluşturdu. Sergiye geldikten sonra göz bandını açan Başkan Hazinedar, gazeteciden özür diledi.

Göz bandı ile yürürken bir basın mensubuna sopayla vurduğu için özür dileklerini ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Engelli kardeşlerimizin her gün ne gibi zorluklar yaşadığını bizim görmemiz gerekiyor. Beşiktaş Belediyesi ileride oluşturulacağı protokol çerçevesinden ek gelir almak isteyen ve sosyal projelerden faydalanmak isteyen Beşiktaş Belediyesi personelimizi, engellilerle bir gün geçirmek kaydıyla alabilecekler. Personellerimiz onların bir gün yaşadıklarını rapor halinde sunarak ve engelli vatandaşlarımızdan imza almak şartıyla bu sorumluluğunu yerine getirip, sosyal sorumluluk tazminatından faydalanabilecek. Bu projeyle vatandaşlar senede bir gün de olsan engelli kardeşlerimizin sorunlarını daha iyi anlamış olacak” dedi.

EN BÜYÜK SORUNLARI SOKAĞA ÇIKABİLMEK

Beşiktaş Belediyesi Başkan Danışmanı ve Altınokta Körler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Murat Demirok, ”Bir görme engellinin en büyük sorunu sokağa çıkabilmeyle ilgili sıkıntı yaşamasıdır. Ne yazık ki engellilerin sokağa çıkabilecek fiziki ortam henüz Türkiye´de oluşturulamadı. Vatandaşlarımız bu konuda bilinçli değiller, bu konuyla ilgili vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye davet ediyoruz. Kaldırımları yapılırken engelli kardeşlerimizden de bilgiler alarak çalışma yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.