SPOR: Ümraniye’de Güneş Açtı

Ligde liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş’ta, yönetimin oyuncuların alacaklarını ödemesinin ardından yaşanan olumlu hava, milli takımdaki isimlerin İstanbul’a moralli dönmesi sonrasında tavan yaptı. Rize maçı öncesinde tesislerde herkesin yüzünün gülmesi, Şenol hocayı da sevindirdi.

Spor Toto Süper Lig’de önceki hafta Eskişehirspor’u 2-1’lik skorla geçen Siyah-Beyazlılar, milli araya 7’inci haftanın sonunda lider olarak gitmişti.

Bu gelişmenin sonrasında ikinci başkan Ahmet Nur Çebi’nin girişimleriyle çekilen 35 milyon TL’lik kredinin Beşiktaş’a aktarılması ve yönetimin de bu parayla futbolcuların bütün alacaklarını ödemesi sonrasında takımda keyifler yerine gelmişti. Tüm bu olumlu durumların ardından milli takıma giden yerli ve yabancı isimlerin genel olarak İstanbul’a mutlu olarak geri dönmesi sonrasında Ümraniye’de adeta güneş açtı. Nevzat Demir Tesisleri’nde teknik heyetten oyunculara bütün isimlerin, Süper Lig’de pazar günü oynanacak Rizespor karşılaşması öncesinde yüzünün gülmesi, yönetimi de sevindirdi.

Ligde hedef galibiyet

Türkiye’nin Euro 2016’ya direkt olarak gidiş biletini almasından dolayı ekstra mutlu olan teknik direktör Şenol Güneş’in, bu olumlu havayı Rizespor maçına yansıtıp takım olarak çıkışlarını sürdürmeyi hedeflediği öğrenildi. Bu konuda öğrencileriyle görüşen tecrübeli teknik adamın; Rize karşısında dikkatli bir oyun sergilemeleri konusunda uyarılarda bulunduğu bildirildi.

Şov devam edecek

Sezon başında İtalya Serie A ekibi Fiorentina’dan kiralık olarak transfer olduğu Beşiktaş’a kısa sürede adapte olan Mario Gomez, Süper Lig’de çıktığı 7 maçta rakip filelere tam 6 gol göndererek ligin en iyi çıkış yapan ismi olmuştu. Son olarak Eskişehirspor karşılaşmasında attığı 2 golle takımına tek başına hayat veren 30 yaşındaki yıldız, hafta sonunda oynayacakları Rizespor mücadelesi öncesindeki hırslı görüntüsüyle teknik ekibi sevindiriyor. Geçen hafta Antalya’da Osmanlıspor’la oynanan hazırlık karşılaşmasında grip olması sebebiyle forma giyemeyen ancak sağlık heyetinin yoğun tedavi programı sonrasında sahalara kısa sürede dönen Alman yıldızın, gollerine Olimpiyat Stadı’nda oynayacakları maçta da devam etmekte kararlı olduğu bildirildi.

Önce Beşiktaş sonra Almanya

Başarılı form grafiği nedeniyle yönetimin şimdiden bonservisini almak için girişimlerde bulunması sebebiyle mutlu olan tecrübeli futbolcunun, Beşiktaş’la şampiyonluk yaşayıp gelecek yıl Almanya Milli Takımı’yla Euro 2016’ya gitmenin hayalini kurduğu öğrenildi. Bu konuda sık sık yaptığı açıklamada, “Hem ligde hem de Avrupa’da takımımla kupalar kazanmak istiyorum. Bunu başarıp ardından ülkemle beraber son kez bir turnuvaya çıkmayı hedefliyorum” ifadelerini kullanan yıldız ismin; Almanya teknik direktörü Joachim Löw’le zaman zaman telefonda görüşüp bu isteğini kendisine de ilettiği ifade edildi.

Tolga: En çok ben sevindim

Siyah-Beyazlılar’ın kaptanı Tolga Zengin, bu sezon Şenol Güneş yönetiminde hem ligde hem de Avrupa’da önemli işler yapacaklarına inandıklarını söyledi. Şenol Güneş’le önceden Trabzonspor’da beraber çalıştıkları için birbirlerini iyi tanıdıklarını söyleyen Tolga, “Bundan dolayı artık daha rahatım. Yeni dönemde performansımın artmasında Şenol Güneş’in etkisi oldukça fazla. Onun takımın başına gelmesine en fazla ben sevindim” dedi.