SPOR: Lietuvos Rytas:87 Beşiktaş Sompo Japan:91

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Eurocup E grubu ilk maçında Lietuvos Rytas ile karşılaştı. Ekibimiz mücadeleyi 91-87 kazandı. Siemens Arena’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılarımız; Nate Wolters, DJ Seeley, Tremmell Darden, Erik Murphy, Maciej Lampe ilk 5’iyle başladı. Ekibimiz karşılaşmaya oldukça tempolu ve özgüvenli girdi. İlk sayılarımız Erik Murphy’nin turnikesi sonrasında geldi. İlk çeyreğin başında 10-0’lık bir seri yakaladık ve ilk 3 dakika geride kalırken 12-3 öne geçtik. İlk çeyreğin son bölümünde Lietuvos Rytas oyunda dengeyi sağladı. Kartal Özmızrak oyuna girdikten sonra hücum tempomuz tekrar yükseldi. Ekibimiz 1. çeyreği 20-14 önde tamamladı.

2. çeyrekteki ilk sayılarımız Doğan Şenli’nin alçak post oyunu sonrasında geldi. 2. çeyreğe rotasyonla başladık. Çeyreğin başında Cenk Akyol’un isabetleri ekibimizi hücumda sürükledi. Lietuvos Rytas 2. çeyreğin ilk bölümünde basit top kayıplarıyla ve kötü bir atış yüzdesiyle oynadı. 2. çeyrekte ilk 4 dakika geride kalırken 29-19’luk üstünlüğümüz vardı. 2. çeyreğin son bölümünde yaptığımız değişken alan savunması Lietuvos Rytas’ı tamamiyle kontrolden çıkardı. Çeyreğin sonunu oldukça iyi oynayan siyah-beyazlılarımız aradaki sayı farkını açtı ve soyunma odasına 49-30’luk üstünlükle gitti.

İkinci yarıdaki ilk sayılarımız Nate Wolters-Maciej Lampe ikili oyunu sonrasında Lampe’nin smacıyla geldi. İkinci yarıya daha tempolu giren ekip Lietuvos Rytas oldu. Siyah-beyazlılarımız 3. çeyreğin başında bocaladı ve ilk 5 dakika sonrasında sadece 6 sayı üretebildi. 3. çeyreğin sonuna doğru hareketlenen takımımız Cenk Akyol ve Leon Radosevic ile sayılar buldu. Oyunun bu bölümünde rakibimize kolay sayı izni vermedik ve 3. çeyreği 65-55 önde tamamladık.

Final periyodundaki ilk sayılarımız Maciej Lampe’nin sırtı dönük oyunu sonrasında alçak post’tan geldi. Son çeyreğin başında Lietuvos Rytas dengemizi bozmak için tam saha baskı yaptı. Rakibimize Engin Atsür’ün bulduğu sayılarla cevap verdik ve aradaki sayı farkını 17’ye kadar çıkardık. Oyunun son bölümünde ekibimiz basit hatalar yaptı ve Lietuvos Rytas yüzdeli sokarak maçın içine girmeyi başardı. Maçın son anları büyük heyecana sahne oldu ancak siyah-beyazlılarımız karşılaşmayı 91-87 kazandı.

Ekibimizde; Maciej Lampe 20 sayı, 5 ribaund, 1 asist, Kartal Özmızrak, 15 sayı, 4 asist, Cenk Akyol ise 13 sayı, 2 ribaund ile galibiyetin mimarı oldu.