SPOR: Beşiktaş’ta Demirören beklemeye alındı

Siyah-Beyazlı yönetim, kulüpten 103 milyon TL’lik alacağı bulunan Yıldırım Demirören’e yapmayı hedeflediği 40 milyon TL’lik ödemeden son anda vazgeçti. Başkan Fikret Orman’ın, kulübün mali durumundaki sıkışıklık sebebiyle böyle bir karar aldığı öğrenildi. Beşiktaş’ta 2004-12 yılları arasında Başkanlık görevini yürüten Yıldırım Demirören, 8 yıllık macerasında kendi cebinden 103 milyon TL harcamış; yerine Fikret Orman’ın gelmesinin ardından bu alacağını yeni yönetimden istemişti.
Yeni Başkan Fikret Orman da görev başı yapması sonrasında kulübün Demirören’e olan borcunu yapılandırmıştı. Bu doğrultuda Spor Toto’yla Vodafone Arena’nın bir tribünü için isim sponsorluğu anlaşması yapan Siyah-Beyazlılar, buradan gelen 50 milyon TL’nin 40 milyon TL’sini Demirören’e aktarmayı hedefliyordu. Ancak kulübün mali akışındaki sıkışıklık yüzünden eski Başkan’a olan borcun ödenmesinin, yönetim tarafından ertelendiği açıklandı.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun başında bulunan Yıldırım Demirören’in de bu gelişmenin ardından alacağıyla ilgili olarak kulübe herhangi bir hukuki yaptırım başlatmadığı bu konuda Fikret Orman’ın başında bulunduğu yönetime güvendiği bildirildi.