ALIŞVERİŞ: Sonbahar trendi markalar…

Bu sonbaharın güzellik trendi, 90’lardan esinleniyor ve 60’lara modern bir hava katıyor. Güzellik evreni bu sezon geçmişe ait ama gelecek kokan kendi yeni dönemini yaratıyor.

Dior
1/5

Saç Bandı
60’ların sembolik saç aksesuarı günümüze ışınlandı. Farklı materyalden oluşan saç bantları tarzınızı yansıtıyor. Saç bandı ister toplu, ister açık, isterse de kabarık olsun, tepesi krepelerle kabarık olmak şartıyla her saça uygulanabilir. Farklı bir stil kazandıran bir kurtarıcı olarak her ortama yakışıyor.

Nerelerde Gördük? Richard Chai Love, Honor, Proenza Schouler, Christian Dior

2/5

Renkli Ruj
Nude ve pastellere veda zamanı, bu Sonbahar dudaklar kırmızının her tonuna ulaşıyor. Çok büyük bir yenilik değil belki ancak sezona girişi çok güçlü. Dudaklar, mürdümden nar çiçeğine uzanan geniş bir renk yelpazesine boyanıyor. Sürüş tekniğinde özgürsünüz, ister Carolina Herrera’daki gibi net, ister MSMG defilesindeki gibi parmakla tamponlayarak sürün yeterki renk kullanın.

Nerelerde Gördük? Celine, Carolina Herrera, Dolce&Gabbana, MSMG, Philip Lim

Dolce & Gabbana
Eyeliner Çekmek
Fendi
3/5

Eyeliner Çekmek
Klişe mi geldi? Yanılıyorsunuz. Gözlere eyeliner çekmek, farklı teknikler ve modeller yaratmak hiç olmadığı kadar bu sezon ön planda. Şunu bilin özgürsünüz, doğru düzgün çekmeyi bilmiyorsanız bile bir bu sezon şansınız var. Fendi ve Proenza Schouler göz kapaklarında gelişi güzel boyamalar yaratarak önümüzü açtı. Eyeliner ile atılmış minimal çizgiler, Mugler de paralel, Vaccarello’da ise V harfi şeklinde atılmış futuristik çizgiler, kesinlikle geleceğin makyajının habercileri.

Nerelerde gördük? Mugler, Oscar de La Renta, Chanel, Fendi, Vaccarello, Roberto Cavalli

4/5

Yeşil ve Mavi Oje
Bu sezon tırnaklar, kısa ve yuvarlak törpülenerek modern, şehirli kadına yakışır bir görünüme sahip olacak. Mavi ve soğuk tonda ojeler sezonun öne çıkan trendi olarak dikkat çekiyor. Marissa Webb şovunda OPI’nin Light My Sapphire color isimli ojesini kullanmıştı. Oje trendini belirleyen Chanel, koyu mavi ve yeşil karışımı Vert Obscur isimli ojesiyle akımı güçlendiriyor.

Nerelerde Gördük? Castello Tagliapetra, Marissa Webb, Christian Dior, Chanel

Christian Dior
Ensede Kuyruk
Christian Dior
5/5

Ensede Kuyruk
Sezonun gözde modellerinden biri ense at kuyruğu olacak. Tepede yapılan klasik genç kız at kuyruğuna karşı modern, kadınsı ve çok daha tarz sahibi. Kimi zaman modernlik seviyesini arttırmak için tıpkı Alberta Ferretti’de gördüğümüz bol ve saçın ucundan toplayabilir; kimi zaman daha klasik ve kadınsı bir görünüm için net ve yandan ayrık kuyruklarla Dior ve Carolina Herrera’daki modellere gönderme yapabilirsiniz. Bu arada bu modeli metalik tokalarla süsleyerek anında geceye taşıyabileceğinizi ekleyelim. Kolay, hızlı ve kesinlikle çok şık.

Nerelerde Gördük? Carolina Herrera, Christian Dior, Nicole Miller, Herve Leger, Boss, Alberta Ferretti