SAĞLIK: Okula alerji olur mu?

Bir çok alerji konularını görülmüştür. Ancak okula alerji konusu şöyle gelişiyor:
İngiltere Girmsby’de yaşayan 13 yaşındaki Tiffiney Blakey eşi benzeri olmayan bir alerjinin mağduru. John Whitgift Academy okuluna üç yıldır devam eden Blakey, geçen haftaya kadar okulunu seven çalışkan bir öğrenciydi. Ancak ne olduysa bir anda okula gittiğinde vücudunda rahatsızlıklar hissetmeye başladı. 4 gün boyunca rahatsızlıklarına rağmen inatla okula giden Blakey ne gripti, ne de bilinen başka bir hastalığı taşıyordu. Teşhisi konulamayan rahatsızlığı, dördüncü günün sonunda onu ölümcül bir anafilaktik şoka soktu

Hastaneye kaldırılan Blakey’in bilinen tek rahatsızlığı fıstığa karşı alerjisinin olmasıydı. Ancak 4 gündür Blakey hiç fıstık tüketmemişti. Sıkıntı sadece okula gidince oluşuyordu. Doktorlar okulun tatil döneminde farklı bir renge boyandığını ve halılarının değiştiğini öğrenince bu durumu inceleme altına aldılar.

Blakey yaşadığı durumu şöyle anlatıyor; “Matematik dersinde bir anda rahatsızlandım. Başım dönüyordu ve ateşim çıkmıştı. Sonra İngilizce dersine girdik ve bu ders sırasında her yanımı ateş bastı. Gözlerim görmez oldu ve boğazım acımaya başladı. Korkmuştum, ölüyor gibiydim.”

Evet şimdilik kesin olan tek şey Blakey’in okula karşı bir alerjisinin olduğu. The Sun gazetesinde yayınlanan bu olay şu sıralarda İngiltere’nin en çok konuşulanları arasında yer alıyor. İlginç olan başka bir durum ise aslında okumayı ve çalışmayı seven Blakey’in derslerini özlemesi ve öğretmenelerinden evde çalışmak üzere ödevler istemesi.